סלט עם לביבות תירס סופר מתוק

בשיתוף "עושהסלט"

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול/אפייה: 15 דקות

זמן כולל: 30 דקות

רמת קושי: קל

כשרות: פרווה

רכיבים:

ללביבות:

  • 2 קלחי תירס סופר מתוק
  • 2 ביצים
  • 3-2 כפות קמח
  • 1 כפית חרדל
  • 1 שן שום
  • 1/4 כפית מלח דק
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית צ'ילי גרוס (לא חובה)
  • שמן לטיגון

לסלט:

  • 1 קלח תירס סופר מתוק
  • 1/2 חבילה תרד טרי
  • 1/2 חבילה נבטים
  • 2 מלפפונים
  • עלים קצוצים מ 3 גבעולי נענע
  • 1 בצל ירוק קצוץ

לרוטב:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • מיץ מליים/לימון אחד
  • 1 כף חומץ
  • 1 שן שום כתושה
  • גי'נג'ר טרי מגורד בגודל שן שום גדולה
  • 1/4 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

ללביבות:

  • 2 קלחי תירס סופר מתוק
  • 2 ביצים
  • 3-2 כפות קמח
  • 1 כפית חרדל
  • 1 שן שום
  • 1/4 כפית מלח דק
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית צ'ילי גרוס (לא חובה)
  • שמן לטיגון

לסלט:

  • 1 קלח תירס סופר מתוק
  • 1/2 חבילה תרד טרי
  • 1/2 חבילה נבטים
  • 2 מלפפונים
  • עלים קצוצים מ 3 גבעולי נענע
  • 1 בצל ירוק קצוץ

לרוטב:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • מיץ מליים/לימון אחד
  • 1 כף חומץ
  • 1 שן שום כתושה
  • גי'נג'ר טרי מגורד בגודל שן שום גדולה
  • 1/4 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:

מכינים לביבות: בזהירות ובעזרת סכין חדה מגלחים את גרגירי התירס מן הקלח. חותכים קרוב ככל שניתן לקלח, הגרגרים פשוט נופלים מעצמם.
מעבירים את גרגירי התירס לקערה, מוסיפים את יתר הרכיבים (למעט השמן) ומערבבים היטב. מחממים מעט שמן במחבת רחבה ובעזרת כף מניחים בזהירות מן הבלילה במחבת. מטגנים עד להזהבה משני הצדדים ומעבירים לנייר סופג. חשוב מאוד לערבב את הבלילה כל פעם לפני שמטגנים לביבות נוספות.

מרכיבים את הסלט: מפרדים את עלי התרד מן הגבעול הגס, קוצצים גס ומעבירים לקערת ערבוב. מוסיפים את הנענע והבצל הירוק
בסמוך להגשה- בקערה קטנה מערבבים את כל רכיבי הרוטב. קורעים את הלביבות לקרעים גסים מומוסיפים לקערת הירק, מערבבים, יוצקים את הרוטב ומגישים מיד.