זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
זמן כולל: 25 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 2-3
כשרות: פרווה
רכיבים:
- 1/2 כוס לימון/ליים
- 1/4 כוס סוכר חום
- 1 גבעול למון-גראס
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
- 1 מקל וניל חצוי לאורכו
- 1/2 כוס מים
לסלט הפירות:
1.5 ק"ג פירות העונה חתוכים
אופן ההכנה:
מכינים את הסירופ: מניחים סיר קטן על אש נמוכה ומערבבים סוכר, לימון/ליים ומים ומערבבים עד שהסוכר נמס.
פוצעים את גבעול הלמון גראס ומשחררים את השמנים האתריים ע"י מעיכה באמצעות דופן סכין רחבה/ מערוך. מוסיפים את הלמון גראס, הג'ינג'ר ומקל הוניל החצוי, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 10 דקות תוך בעבוע עדין עד להצטמצמות הנוזלים.
מסננים את הסירופ ומצננים. שומרים בקירור עד להגשה.
צמוד להגשה מכינים את סלט הפירות מחלקים לכוסות אישיות, יוצקים את הסירופ ומגישים.
*לגיוון נוסף: שילוב כמה עלי נענע בסלט, להקפצת הרעננות.