

זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
זמן כולל: 40 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 2-3
כשרות: חלבי
רכיבים:
- חבילת אפונת שלג
- חופן עגבניות שרי אדמות חצויות
- חופן עגבניות שרי צהובות חצויות
- 3 גבעולי בצל ירוק קצוץ
- חופן צנוברים קלויים
- 1 קופסת בייבי מוצרלה
- 7-8 עלי בזיליקום
לקרוטונים:
- איזה לחם שאוהבים חתוך לקוביות, אני השתמשתי בלחמניית בית ספר אחת
- 2-3 כפות שמן זית
- כפית אורגנו
- מעט מלח
לרוטב:
- 4 כפות שמן זית
- 1 כפית חרדל דיזון חלק
- כף בלסמי מצומצם
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מתחילים מהקרוטונים – מחממים תנור ל 200 מעלות.
מניחים את קוביות הלחם על תבנית עם נייר אפיה, מזלפים מעל שמן זית ואת התבלינים, מערבבים טוב ומכניסים לתנור ל 20-15 דקות עד שהלחם התקשה והשתזף מעט.
מסירים את המיתר מאפונת השלג, חותכים את הקצוות, משרים 3-2 דקות במים רותחים ומעבירים למי קרח לעוד 4-3 דקות. מסננים.
בקערה גדולה מסדרים את העגבניות, אפונת השלג, הבצל הירוק, הקרוטונים וכדורי המוצרלה. בקערה נפרדת מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב, שופכים על הסלט ומערבבים. מפזרים מעל את הצנוברים, מסדרים את עלי הבזיליקום ומגישים.