זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
זמן כולל: 25 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4-5
כשרות: טבעוני - פרווה
רכיבים :
- 4 שיני שום קצות דק
- 2 חבילות פטריות שיטאקי פרוסות דק
- ¼ כפית פפריקה
- 1 כף שמן שומשום
- קורט מלח/פלפל
להגשה:
- אורז/ קינואה מבושלת לפי הוראות היצרן
- שומשום
- עלי כוסברה/בצל ירוק
לרוטב:
- ¼ כוס רוטב סויה
- 1 כף שמן שומשום
- 3 כפות חומץ אורז
- 2 כפות רסק עגבניות
- ½ כף סירופ מייפל
- קורט פתיתי פלפל אדום
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
- 1 כף קורנפלור
אופן ההכנה:
מחממים שמן שומשום על אש בינונית ומוסיפים את השום, הפטריות והתבלינים ומקפיצים כ 5 דקות.
מערבבים בקערה את רכיבי הרוטב עד למרקם אחיד. יוצקים על הפטריות ומבשלים כ 5 דקות נוספות.
מגישים את הפטריות המוקפצות בקערית אישית לצד אורז/ קינואה שהוכנו מראש, מפזרים מעל עליי כוסברה/בצל ירוק ושומשום.
מומלץ לאכול עם כף.