פירה וגזרים צבעוניים עם רוטב פטריות

זה לא סתם פירה זו הולכת להיות התוספת המושלמת לשולחן שלכם!
פירה עם גזרים צבעוניים שמוסיפים צבע מהמם למנה ברוטב פטריות שכולל 3 זני פטריות מיוחדות ופשוט משדרג את המנה בטעמים ומרקמים!

מאת ונסה חתוקאי

זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול/אפייה: 45 דקות

זמן כולל: 65 דקות

רמת קושי: בינוני

כמות: 4

כשרות: חלבי

רכיבים:

• חבילה לקט פטריות מיובשות לפסטה
• 4 כפות שמן זית
• חבילה אחת של מיקס פטריות אקזוטי
• 1 בצל/ 3 בצלצלי שאלוט קלופים
• 3 גזרים צבעוניים חתוכים
• 0.5 כפית מלח
• ⅓ כפית פלפל שחור
• 2 שיני שום כתושות
• כפית טימין יבש

• כף וחצי קמח
• 30 גרם חמאה

לפירה:
• קילו תפוחי אדמה
• 80 גרם חמאה
• ½ כוס חלב
• מלח
• חופן פטרוזיליה לפיזור מעל

• חבילה לקט פטריות מיובשות לפסטה
• 4 כפות שמן זית
• חבילה אחת של מיקס פטריות אקזוטי
• 1 בצל/ 3 בצלצלי שאלוט קלופים
• 3 גזרים צבעוניים חתוכים
• 0.5 כפית מלח
• ⅓ כפית פלפל שחור
• 2 שיני שום כתושות
• כפית טימין יבש

• כף וחצי קמח
• 30 גרם חמאה

לפירה:
• קילו תפוחי אדמה
• 80 גרם חמאה
• ½ כוס חלב
• מלח
• חופן פטרוזיליה לפיזור מעל

אופן ההכנה:

חותכים את תפוחי האדמה לרבעים ומבשלים כ 35 דקות עד שהם מתרככים. מסננים ומוסיפים את החמאה, החלב והמלח ומועכים לפירה חלק וקטיפתי.
בקערה, שמים את הפטריות המיובשות ויוצקים כוס וחצי מים רותחים. משרים למשך 20 דקות. סוחטים את הפטריות וקוצצים. שומרים את נוזלי ההשריה (ציר), נוסיף אותם בהמשך.
חותכים את הפטריות של המיקס לחתיכות שמנמנות. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת ומטגנים את הפטריות 5-4 דקות. מוציאים לצלחת.
יוצקים למחבת 2 כפות שמן, מוסיפים את הבצל, הגזרים, הפטריות המושרות והטריות, השום, הטימין, המלח והפלפל ומערבבים. מוסיפים כוס ושליש מים + כוס מציר הפטריות ששמרנו קודם.
את ציר הפטריות הנותר מערבבים עם קמח ומניחים בצד.
מכסים ומבשלים כ 10 דקות בחום בינוני, אם הנוזלים מצטמצמים, מוסיפים עוד קצת מים. לבסוף מוסיפים את חצי הכוס עם הקמח, החמאה, מערבבים ומבשלים עוד כדקה שתיים עד שהרוטב מסמיך.
בצלחת הגשה גדולה, מניחים את הפירה, מעל הפירה יוצקים את רוטב הפטריות והירקות מפזרים מעל פטרוזיליה, ומגישים חם.