זמן הכנה: 25 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
זמן כולל: 65 דקות
רמת קושי: בינוני
כמות: 1
כשרות: חלבי
רכיבים לתבנית קיש קוטר 26 ס"מ:
לבצק הקיש:
- כוס וחצי קמח לבן
- 120 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- כפית מלח
- 1 כף מים קרים
- 1 ביצה
- שעועית יבשה או חומוס יבש למטרת משקולת
(ניתן להשתמש בבצק פריך מלוח מוקפא ומופשר ע"פ הוראות היצרן)
למלית:
- 20 גרם חמאה
- 2 כוסות בצלצלי שאלוט חצויים
- 150 גרם גבינת עיזים קשה מגוררת
- 1 גליל של גבינת עיזים
- 2 ביצים
- 1 כף סוכר חום
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 2 גבעולי טימין- רק העלים
- כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור גרוס
- קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות.
מניחים במעבד מזון את רכיבי הקלתית ומעבדים עד לאיחוד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל- 20 דקות. מרדדים את הבצק על משטח מקומח ומעבירים לתבנית הקיש. מהדקים היטב לתחתית ולדפנות ומסירים עודפי בצק.
אופים אפייה עיוורת: מניחים על הבצק נייר אפייה וקטניות מיובשות כמשקולת. ואופים כ- 10 דקות. מסירים את המשקולת ומצננים.
במחבת ממיסים חמאה ומוסיפים את המלח, הפלפל, הסוכר החום ובצלצלי השאלוט. מערבבים ומקרמלים את הבצלים עד להשחמה קלה. מסירים מהאש.
מכינים את הרויאל: בקערה טורפים יחד את הביצים, השמנת המתוקה, אגוז המוסקט והגבינה המגוררת.
מרכיבים את הקיש: מוזגים את הרויאל על הקלתית, מסדרים את בצלצלי השאלוט עם הצד החתוך כלפי מעלה, בין לבין מניחים מטבעות גבינת עזים, מפזרים טימין ואופים כ-20 דקות או עד להשחמה.