לכאורה המבורגר הוא מילה נרדפת למעדני בשר קרנבוריים טהורים, אך בימינו המבורגר גם מוצע בגישות צמחוניות וטבעוניות, כמו המבורגר פטריות, עדשים ושעועית. אחת מגישות טבעוניות אלו הינה של המבורגר טופו עם פטריות. מדובר במתכון טעים במיוחד הכולל פטריות טריות וטופו מגורר שמחליפים את הבשר הטחון ויוצרים מעדן משובח גם לאוכלי בשר.
מתכון להמבורגר טופו עם פטריות
לפניכם מתכון להמבורגר טופו עם פטריות מומלץ במיוחד:
מצרכים להמבורגר
- שתי סלסילות של לקט פטריות טריות, כפי שניתן להזמין מחוות תקוע המוערכת, אותן קוצצים לחתיכות דקות.
- מאה ושישים גרם טופו מגורד בעובי גס.
- 2 כפות טחינה
- 4 בצלצלי שאלוט קצוצים דק.
- רבע כוס של עירית קצוצה.
- שלושת רבעי כוס של פירורי לחם.
- מלח ופלפל שחור גרוס.
הכנת ההמבורגר:
- יש לחמם מחבת גדולה על אש בינונית, להוסיף מעט שמן קנולה ואת הפטריות הקצוצות ולאדותן עם בחישה למשך כעשר דקות.
- כאשר המחבת יבשה מנוזלים מעבירים את הפטריות למסננת ומצננים אותן. לאחר מכן סוחטים היטב בידיים את הפטריות.
- מעבירים את הפטריות לקערה עם יתר המוצרים ומערבבים, פורסים על הקערה ניילון נצמד ושמים במקרר לשעה לפחות, ומוציאים כחמש עשרה דקות טרם הכנת הקציצות.
- מהתערבות המצוננת יוצרים קציצות קטנות ומטגנים במחבת טפלון חמה באש בינונית עם שמן קנולה בגובה של חצי ס"מ, למשך כשלוש דקות מכל צד עד לקבלת גוון זהוב.
דגשים נוספים להכנת המבוגרת טופו
אם זאת הפעם הראשונה שאתם מכינים סוג זה של המבוגר צמחוני, לפניכם מספר דגשים חשובים:
- מומלץ בטרם צינון תערובת ההמבורגר להכין קציצה אחת לניסיון, בכדי לוודא איזון טעמים.
- הצינון במקרר מיועד לגבש את התערובת ולמנוע את התפרקות הקציצה, לכן שעה הינה הפרק הזמן המינימאלי המומלץ, ואם יש לכם זמן עדיף להאריך צינון זה גם ללילה שלם.
- במידה והקציצה בכל זאת מתפרקת הוסיפו עוד קצת פירורי לחם או כף טחינה נוספת.
- בחרו במחבת כבדה מטפלון ולא במחבתות פסים.
את הפטריות המיוחדות שלנו יחד עם מגוון פטריות מיובשות וירקות מיוחדים ניתן למצוא בכל רשתות השיווק, החנויות הפרטיות והשווקים הפתוחים.
באתר האינטרנט, בעמודי הפייסבוק והאינסטגרם שלנו ניתן להתרשם ממבחר עשיר של מתכונים מיוחדים, עדכונים על מוצרים חדשים, מאמרים, מבצעים ועוד.