פטריות מצופות

אל מגוון התכונות המדהימות של הפטריות מצטרפות שלל אפשרויות לציפוין, הכנתן והרטבים שישתלבו עימן. לשם כך יש צורך בפטריות טריות גדולות ובשרניות כמו פטריות יער או מלך היער שחוות תקוע מגדלת. מעבר לכך יש להחליט באיזה סוג ציפוי מעוניינים ולבחור במתכון מנצח. לפניכם מספר אפשרויות להכנת פטריות מצופות:

 

  • פטריות בציפוי פריך – בקערה מערבבים שתי ביצים עם כף של קמח, פלפל, מלח וכפית של חרדל. בקערה אחרת מערבבים כפית של שומשום לבן, כפית של שומשום שחור וכוס של פירורי לחם. לוקחים כמות נאה של פטריות מלך היער או שמפיניון, טובלים אותן בקערה עם הביצים ואז מגלגלים אותן בתוך תערובת פירורי הלחם עד לקבלת כיסוי מלא ואחיד. את הפטריות מטגנים בשמן עמוק עד שהן מזהיבות ומגישים כשהן חמות עם רוטב ספייסי מיונז או כל רוטב מועדף אחר.
  • פטריות אפויות עם ציפוי קראנצ'י – טובלים פטריות מלך היעראו שיטאקי בקערה עם ביצה ובקערה עם קמח, ולבסוף בקערה עם פירורי לחם. מניחים את הפטריות המצופות בתבנית משומנת בתנור שחומם מראש למאה שמונים מעלות. מעל הפטריות מרססים מעט שמן זית ואופים בין עשרים דקות לחצי שעה עד להזהבתן. מגישים את הפטריות חמות עם רוטב צ'ילי מתוק.
  • פטריות מצופות בטמפורה – דרך מוצלחת וטעימה נוספת לצפות פטריות היא בעזרת טמפורה קנויה או שמכינים בבית באמצעות קורנפלור, אבקת אפיה וביצים. יוצרים בלילת טמפורה אחידה נטולת גושים ומניחים במקרר בכיסוי ניילון למשך כחצי שעה. לאחר מכן מוסיפים לתוך הבלילה את הפטריות וטובלים אותן היטב. את הפטריות הטבולות מכניסים לסיר עמוק עם שמן עמוק רותח. במידה והן צפות, מטביעים אותן בעזרת כף עץ וממשיכים לטגן עד שהפטריות משחימות. מגישים אותן חמות ומעליהן מזלפים מעט רוטב טריאקי.

 

את הפטריות המיוחדות שלנו יחד עם מגוון פטריות מיובשות וירקות מיוחדים ניתן למצוא בכל רשתות השיווק, החנויות הפרטיות והשווקים הפתוחים.

באתר האינטרנט, בעמודי הפייסבוק והאינסטגרם שלנו ניתן להתרשם ממבחר עשיר של מתכונים מיוחדים, עדכונים על מוצרים חדשים, מאמרים, מבצעים ועוד.