אוסובוקו עם שאלוט ופטריות

כחלק מהפעילות שלנו לחגי תשרי צילמנו פרויקט מרגש בשיתוף עסקים מהצפון שפעילותם נפגעה בעקבות המלחמה.
הזמנו את בעלי העסקים ליצור ביחד איתנו מתכוני חג מיוחדים שמשלבים את תוצרת העסקים עם מוצרי חוות תקוע
המתכון שלפניכם בשיתוף עם מרעה גולן הינו מתכון של אוסובוקו שהוא נתח חגיגי במיוחד בבישול ארוך יחד עם בצלצלי שאלוט ופטריות בייבי מלך היער
מנה חגיגית ומרהיבה שמתאימה בדיוק לראש השנה!

מאת תמרה אהרוני

טיפ:

אני ממליצה להגיש את התבשיל אוסובוקו עם פירה, פתיתים או אורז שסופגים נהדר את הרוטב המשגע.

זמן הכנה: 30 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 6-8

כשרות: בשרי

רכיבים:

  • 1/2 ק"ג אוסבוקו
  • לקט פטריות מיובשות לפסטה
  • 1/4 כוס שמן זית
  • חבילה של 350 גרם בצלצלי שאלוט קלופים
  • 1 ראש שום חצוי לרוחבו או 3 ראשי שום פנינה
  • 3 גזרים קלופים חתוכים לפיסות של כ 2 ס"מ
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • 1 כף עלי תימין

• 3 עלי דפנה
• מארז בייבי מלך היער

להסמכה:
• 1 כף קורנפלור מדוללת ב 1/2 כוס מים

להגשה:
• עירית או פטרוזיליה קצוצה

  • 1/2 ק"ג אוסבוקו
  • לקט פטריות מיובשות לפסטה
  • 1/4 כוס שמן זית
  • חבילה של 350 גרם בצלצלי שאלוט קלופים
  • 1 ראש שום חצוי לרוחבו או 3 ראשי שום פנינה
  • 3 גזרים קלופים חתוכים לפיסות של כ 2 ס"מ
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • 1 כף עלי תימין

• 3 עלי דפנה
• מארז בייבי מלך היער

להסמכה:
• 1 כף קורנפלור מדוללת ב 1/2 כוס מים

להגשה:
• עירית או פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

תחילה יש להמליח ולפלפל את הבשר
משרים את הפטריות המיובשות בקערה קטנה עם מים רותחים (חשוב שהמים יכסו את הפטריות).
בסיר גדול מחממים שמן. כשהשמן חם נצלה את הבשר 4-3 דק מכל צד עד שהוא משחים היטב. נוציא את הבשר מהסיר ונעביר לצלחת גדולה.
מסננים את הפטריות המיובשות ושומרים את נוזלי ההשריה.
מוסיפים לסיר את בצלצלי השאלוט, השום, הגזר, פטריות בייבי מלך היער והפטריות המיובשות ומטגנים תוך כדי ערבוב כ 5 דקות.
נחזיר את הבשר לסיר ונוסיף כוס יין לבן. מבשלים כ 3 דקות עד שהאלכוהול מתאדה.
מוסיפים את מי השריית הפטריות (ללא המשקע) ומים או ציר עד לכיסוי הבשר.
מוסיפים את הטימין ועלי הדפנה, מלח ופלפל ומערבבים.
לאחר שהבאנו לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 4-3 שעות עם ערבוב מפעם לפעם עד שהבשר מתרכך.
כשהבשר רך מסירים את המכסה, מגבירים להבה ומביאים את תכולת הסיר לרתיחה. כשהנוזלים מצטמצמים מוסיפים קורנפלור מדולל במים, מערבבים ומבשלים 3-2 דק נוספות.
לפני ההגשה מפזרים עירית או פטרוזיליה קצוצה.

טיפ:

אני ממליצה להגיש את התבשיל אוסובוקו עם פירה, פתיתים או אורז שסופגים נהדר את הרוטב המשגע.