אזני המן מלוחות במלית פטריות וגבינת פטה ומתוקות במלית פירות יבשים ואגוזים

מאת: רות אוליבר

רכיבים לכ-35 אזני המן:

לבצק:

  • 420 גרם קמח
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
  • 100 גרם פרמזן מגורר
  • 2 ביצים
  • 2 כפיות סוכר
  • 1כפית שטוחה מלח
  • 1/4 כוס מים קרים

מלית פירות יבשים:

  • 150 גרם פירות יבשים קצוצים (צימוקים, משמשים, חמוציות, אוכמניות)
  •  25 גרם נשיקות ג'ינג'ר קצוצות
  • 100 גרם אגוזים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 תפוח עץ קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 2 כפות מיץ לימון

למלית מלוחה:

  • 50 גרם חמאה
  • 8 בצלצלי שאלוט או 2 בצלים גדולים קצוצים דק
  • 2 יחידות פטריות שי-מג'י קצוצות דק
  • 50 גרם עגבניות לחות קצוצות
  • 3 שיני שום כתושות
  • 50 גרם גבינת קשקבל מגורדת גס
  • 150 גרם גבינה בולגרית מפוררת
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ
  • מלח
  • פלפל שחור
  • אגוז מוסקט

לבצק:

  • 420 גרם קמח
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
  • 100 גרם פרמזן מגורר
  • 2 ביצים
  • 2 כפיות סוכר
  • 1כפית שטוחה מלח
  • 1/4 כוס מים קרים

מלית פירות יבשים:

  • 150 גרם פירות יבשים קצוצים (צימוקים, משמשים, חמוציות, אוכמניות)
  •  25 גרם נשיקות ג'ינג'ר קצוצות
  • 100 גרם אגוזים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 תפוח עץ קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 2 כפות מיץ לימון

למלית מלוחה:

  • 50 גרם חמאה
  • 8 בצלצלי שאלוט או 2 בצלים גדולים קצוצים דק
  • 2 יחידות פטריות שי-מג'י קצוצות דק
  • 50 גרם עגבניות לחות קצוצות
  • 3 שיני שום כתושות
  • 50 גרם גבינת קשקבל מגורדת גס
  • 150 גרם גבינה בולגרית מפוררת
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ
  • מלח
  • פלפל שחור
  • אגוז מוסקט
אופן ההכנה:

לבצק: במעבד מזון מניחים את כל חומרי הבצק ומעבדים עד לקבלת פירורים. אוספים את הפירורים ומהדקים לדיסק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור ל 30 דקות.

מכינים את המלית המלוחה: ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הבצל והפטריות ומטגנים כ 5 דקות. מוסיפים את העגבניות הלחות, מערבבים ומצננים. מוסיפים את השום, הקשקבל, הבולגרית והפטרוזיליה מתבלים ומערבבים.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מרכיבים: מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעובי 4-3 מ"מ, קורצים עיגולים בקוטר כ-9 ס"מ, מניחים במרכז כל עיגול מעט מהמלית המלוחה/מתוקה, סוגרים כמשולשים ומשאירים מעט פתוח במרכז כך שהמלית תבצבץ.

מברישים בביצה ואופים כ 18 דקות או עד להזהבה.