

צילום: שרית גופן
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
זמן כולל: 20 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4
כשרות: פרווה
רכיבים ל-4 מנות:
- 8 עלי אנדיב מופרדים
- 300 גרם תערובת קינואה שחור-לבן
- 50 גרם חמוציות
- חופן עלי נענע, פטרוזיליה, כוסברה (כ- 15 עלים מכל סוג)
- 2 כפות שמן זית
לרוטב עגבניות:
- 4 עגבניות טריות חצויות
- 6 עלי בזיליקום
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- קורטוב שאטה
אופן ההכנה:
שוטפים היטב את הקינואה ומבשלים במים רותחים עד להתרככות, מסננים ומצננים.
מחממים תנור ל 180 מעלות.
מערבבים את הקינואה עם עשבי התיבול, חמוציות ושמן זית. ממלאים את סירות האנדיב ואופים 8-10 דקות.
הכנת הרוטב- טוחנים את כל הרכיבים במעבד מזון למרקם מעט גס.
להגשה: על כל צלחת מניחים 2 סירות ומעליהן את רוטב העגבניות.