סלט קינואה, כרוב סגול ואנדיב

סלט כרוב סגול עם אנדיב, רענן ופריך המשלב את מרירות האנדיב יחד עם רוטב טחינה-סילאן מתקתק.

מאת: שף שמעון דהן, מסעדת liv

רכיבים ל-4 מנות:
  • 1 ראש אנדיב
  • 1/4 כרוב סגול חתוך לרצועות דקות
  • חופן עלי ארוגולה
  • 1  כוס מיקס קינואה אדומה ולבנה
  • 3 כוסות מים חמים
  • חופן אגוזי מלך קצוצים
  • 2 כפות שמן זית
  • מיץ מ 1/2 לימון
  • קורט מלח ים אטלנטי
  • קורט פלפל שחור גרוס
לרוטב טחינה:
  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • כפית סילאן
  • 1/2 לימון טרי סחוט
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס מים קרים לסמיכות הרצויה
  • 1 ראש אנדיב
  • 1/4 כרוב סגול חתוך לרצועות דקות
  • חופן עלי ארוגולה
  • 1  כוס מיקס קינואה אדומה ולבנה
  • 3 כוסות מים חמים
  • חופן אגוזי מלך קצוצים
  • 2 כפות שמן זית
  • מיץ מ 1/2 לימון
  • קורט מלח ים אטלנטי
  • קורט פלפל שחור גרוס
לרוטב טחינה:
  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • כפית סילאן
  • 1/2 לימון טרי סחוט
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס מים קרים לסמיכות הרצויה
אופן ההכנה:

מבשלים את הקינואה בסיר עם מים חמים כ- 15 דקות, עד להתרככות, מסננים ומצננים.

מכינים את רוטב הטחינה- בקערה מערבבים את כל הרכיבים ומוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת הסמיכות הרצויה. מפרידים את עלי האנדיב וחותכים לחצי (לאורך), מניחים בקערה יחד עם הקינואה, הכרוב הסגול ועלי הארוגולה ומתבלים בשמן זית, לימון, מלח ים אטלנטי ופלפל שחור.

לפני ההגשה- מעבירים לצלחת הגשה, מזלפים מרוטב הטחינה-סילאן,זורים אגוזי מלך ומגישים.