אנדיב מזוגגים במיץ תפוחים, דבש, ג'ינג'ר ורכז רימונים

מתאימה להגשה לשולחן ראש השנה כמתאבן או כתוספת ירק למנה העיקרית.

מאת: יוסי בן- דיין

רכיבים:
  • 6 יחידות אנדיב (עולש)
  • 50 גרם חמאה (למנה שאינה חלבית ניתן להחליף ב 50 גרם מרגרינה או בשמן)
  • 1/2 ליטר מיץ תפוחים טבעי (או מיץ תפוזים טבעי)
  • 1/2 כפית שורש ג'ינג'ר מגורד בפומפייה דקה
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות רכז רימונים
  • מלח, פלפל

 

  • 6 יחידות אנדיב (עולש)
  • 50 גרם חמאה (למנה שאינה חלבית ניתן להחליף ב 50 גרם מרגרינה או בשמן)
  • 1/2 ליטר מיץ תפוחים טבעי (או מיץ תפוזים טבעי)
  • 1/2 כפית שורש ג'ינג'ר מגורד בפומפייה דקה
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות רכז רימונים
  • מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

קוטמים מעט מהקצה השורשי של האנדיב וחוצים אותם לאורך.

ממיסים את החמאה בסיר רחב ושטוח ומשחימים את הצד החתוך של האנדיב למשך כ-2 דקות על אש בינונית כדי שהחמאה לא תישרף.

הופכים את האנדיב, מתבלים במעט מלח ופלפל ומוסיפים את הדבש, הג'ינג'ר ומיץ התפוחים. מרתיחים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים למשך 10 דקות. רצוי לבזוק על האנדיב מהרוטב שבסיר מפעם לפעם.

מסירים את המכסה וממשיכים לבשל עד שרוב הנוזלים מתאדים ומתקבל סירופ סמיך .

הגשה: מסדרים את האנדיב בעדינות בצלחת הגשה כשהצד החתוך כלפי מעלה, מוזגים עליהם מהרוטב שבסיר ויוצקים על הכל רכז רימונים לקישוט.