

זמן הכנה: 30 דקות
זמן כולל: 30 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 3-4
כשרות: פרווה
רכיבים:
- 2 חבילות אפונת שלג
לרוטב שום חמאה:
- 50 גרם חמאה מומסת
- 2 שיני שום כתוש
- גרידה מ-1 לימון
- מעט מלח גס
- מעט צ'ילי
לרוטב בסגנון אסייתי:
- רבע כוס סויה
- 2 כפות טריאקי
- 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- כפית שמן שומשום
- כפית שום כתוש
- ⅔ כפות שומשום
אופן ההכנה:
מסירים את המיתר מאפונת השלג וחותכים מעט את הקצוות.
חולטים בסיר עם מים רותחים ל 3-2 דקות, ומעברים ישר לקערה עם מי קרח לעוד 4-3 דקות לעצירת תהליך הבישול. מסננים.
לרוטב האסייתי – מערבבים טוב את כל המרכיבים חוץ מהשומשום, מערבבים עם מחצית מכמות אפונת השלג, מוסיפים את השומשום מעל, מערבבים עוד טיפה ומגישים.
לרוטב החמאה – ממיסים את החמאה במחבת על אש בינונית, מוסיפים את השום, גרידת הלימון, המלח והצ'ילי, מערבבים מעט ומורידים מהאש. מערבבים טוב עם המחצית השניה של האפונה ומגישים.