אפונת שלג בשתי צורות הגשה

אפונת שלג מתאימה בכל מיני צורות ודרכים אם זה פריכה ורעננה בסלט או מוקפצת קלות לתוספת חמימה
כך או כך - היא מוסיפה מתיקות עדינה וביס מושלם לכל מנה!
הכנו לכם 2 צורות הגשה הכי קלילות וטעימות

מאת יעל קצב

מוצרים במתכון:

זמן הכנה: 30 דקות

זמן כולל: 30 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 3-4

כשרות: פרווה

רכיבים:

  • 2 חבילות אפונת שלג

לרוטב שום חמאה:

  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 2 שיני שום כתוש
  • גרידה מ-1 לימון
  • מעט מלח גס
  • מעט צ'ילי

לרוטב בסגנון אסייתי:

  • רבע כוס סויה
  • 2 כפות טריאקי
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • כפית שמן שומשום
  • כפית שום כתוש
  • ⅔ כפות שומשום
  • 2 חבילות אפונת שלג

לרוטב שום חמאה:

  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 2 שיני שום כתוש
  • גרידה מ-1 לימון
  • מעט מלח גס
  • מעט צ'ילי

לרוטב בסגנון אסייתי:

  • רבע כוס סויה
  • 2 כפות טריאקי
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • כפית שמן שומשום
  • כפית שום כתוש
  • ⅔ כפות שומשום
אופן ההכנה:

מסירים את המיתר מאפונת השלג וחותכים מעט את הקצוות.
חולטים בסיר עם מים רותחים ל 3-2 דקות, ומעברים ישר לקערה עם מי קרח לעוד 4-3 דקות לעצירת תהליך הבישול. מסננים.
לרוטב האסייתי – מערבבים טוב את כל המרכיבים חוץ מהשומשום, מערבבים עם מחצית מכמות אפונת השלג, מוסיפים את השומשום מעל, מערבבים עוד טיפה ומגישים.
לרוטב החמאה – ממיסים את החמאה במחבת על אש בינונית, מוסיפים את השום, גרידת הלימון, המלח והצ'ילי, מערבבים מעט ומורידים מהאש. מערבבים טוב עם המחצית השניה של האפונה ומגישים.

מוצרים במתכון זה: