מתכונים עם אפונת שלג

אפונת שלג אוכלים בשלמותה, תרמיל וזרעים גם יחד. היא דקיקה ולכן יש לה פריכות משגעת וטעם מתקטק ומרענן. והיא נפלאה מוקפצת בפני עצמה כתוספת ירק או בשילוב בסלטים, פסטות, מוקפצים ועוד

באתר תוכלו למצוא מגוון רחב של מתכונים עם אפונת שלג, זן זה צומח וגדל בחודשי החורף, וניתן לאכול את האפונה בשלמותה (תרמילים וזרעים). הרעיונות למתכונים שליקטנו עבורכם מתאימים לכל ארוחה ולכל בני המשפחה. כל מנה עם אפונת שלג היא מנה חגיגית וייחודית.

רעיונות למתכונים עם אפונת שלג

אם אתם מחפשים מתכונים עם אפונת שלג ורעיונות מקוריים וייחודיים לארוחה מזינה, טעימה, בריאה ועשירה בטעמים, תוכלו למצוא כאן באתר רעיונות למתכונים נבחרים שליקטנו במיוחד עבורכם. כדאי לדעת כי אפונת שלג נחשבת לזן מיוחד של אפונה, והיא עדינה ודקיקה יותר מהאפונה הרגילה.

את אפונה השלג אפשר לאכול בעודה טרייה, וניתן גם להכין אותה בדרכים שונות כמו חליטה, אידוי והקפצה במחבת או בווק. מומלץ לאכול את האפונה כאשר היא טרייה, ואם מטגנים או מקפיצים אותה יש להקפיד על הקפצה קצרה במשך דקות בודדות בלבד כדי לשמור על הצבע הירוק היפהפה והמרקם הפריך והעדין.

המתכונים מתאימים לכל רמה של בשלנים ומרביתם מהירים וקלים להכנה. המתכונים השונים משדרגים כל ארוחה ויכולים להתאים לארוחות צהריים וערב רגילות, לארוחות חג ושבת, לאירוח חברים וקרובי משפחה ועוד.

סלט אנדיב ואפונת שלג עם רוטב ויניגרט – סלט טעים ובריא המתאים לשדרוג כל ארוחה. הסלט כולל אנדיב לבן ו/או אדום, אפונת שלג, אגוזי לוז וגבינת פרמז'ן. את הרוטב יוצקים מעל עלי האנדיב ואפונת השלג וכדאי לשדרג את המנה עם אנשובי קמוץ דק.

אפונת שלג עם שורש כורכום וג'ינג'ר – מתכון מנצח למנה מיוחדת וטעימה, זו מנה קלילה ובריאה המקפיצה כל ארוחה. אפשר להשתמש באפונת שלג טרייה או קפואה ולאחר בישול התרמילים מטגנים ומקפיצים קלות את שאר המרכיבים, מוסיפים לתערובת את האפונה, מקפיצים עוד 3-2 דקות, מתבלים ומוסיפים שמן שומשום ושקדים קלויים מעל.

נודלס פטריות שי מג'י ואפונת שלג – אפשר להכין את המנה המוקפצת עם פטריות שי מג'י או פטריות שינוקי. זו מנה המשמשת גם כארוחה מלאה בפני עצמה, ותוך מספר דקות מכינים את המתכון האיכותי ונהנים ממנה טעימה, בריאה, מזינה ואסתטית.

כדאי להוסיף אפונת שלג למתכונים נוספים שאתם מכינים בבית, האפונה הייחודית מוסיפה טעם וצבע לכל מנה, ואפשר גם לנשנש את האפונים עם מעט מלח ופלפל.

הייחוד של המתכונים עם אוצרות הטבע של חוות תקוע

חוות תקוע גאה במוצריה האיכותיים ומשווקת בהצלחה כבירה את אוצרות הטבע שלה ללקוחות בפריסה ארצית רחבה. החווה מתמחה בפטריות טריות ומיובשות, ירקות ופירות מיוחדים, לקטים ייחודיים ובשיווק אוצרות טבע נוספים. בין היתר אנחנו מגדלים ומשווקים אפונת שלג טרייה ואתם יכולים לשדרג איתה כל מנה או ארוחה.

כדאי לדעת כי אפונת השלג משתלבת באופן מושלם במנות המוקפצות, בסלטים קרים וחמים, במאפים ועוד. מומלץ להוסיף את הקטנייה למנות בשריות, צמחוניות וטבעוניות. אוצרות הטבע של חוות תקוע, ובהם אפונת השלג, מאפשרים לכם להכין מגוון מתכונים מיוחדים וליהנות ממנות טעימות, מזינות ובריאות.

אנחנו בחוות תקוע מקפידים על סטנדרטים גבוהים במיוחד ומשווקים מוצרים אקזוטיים באיכות גבוהה.