ארטיק תפוז- ג'ינג'ר- גזר- כורכום

מאת "תמרה"

רכיבים ל-6 ארטיקים:
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כוס מיץ גזר
  • כף ג'ינג'ר קלוף וקצוץ
  • כפית כורכום קלוף וקצוץ
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כוס מיץ גזר
  • כף ג'ינג'ר קלוף וקצוץ
  • כפית כורכום קלוף וקצוץ
אופן ההכנה:

טוחנים את כל הרכיבים בבלנדר עד למרקם חלק, מסננים ומעבירים לכוסות או תבניות ארטיק. מקפיאים.

טיפים להכנת ארטיקים מוצלחים:
  1. השתמשו בפירות העונה ובפירות בשלים. הפירות שנראים לכם בשלים מידי ולא תמיד הכי יפים ומפתים, הם הפירות הטובים ביותר ובעלי הטעם החזק והמתוק ביותר. כך גם תצטרכו להמתיק פחות את התערובת.
  2. קחו בחשבון שהקפאה מפחיתה את המתיקות, לכן על התערובת להיות מעט יותר מתוקה מהרצוי.
  3. הקפאה- ניתן להשתמש בכל כלי, כוסות פלסטיק וכפית כמקל, מיכלי יוגורט ריקים ומתקנים מיוחדים מפלסטיק או מסיליקון לארטיקים.
  4. הקפידו להשאיר מרווח קטן ולא למלא עד סוף הכלי, כיוון שבהקפאה התערובת מתפשטת.
  5. אם אתם לא משתמשים במתקן מיועד לארטיקים- הקפיאו את הארטיקים למשך כשעתיים, הוסיפו את המקלות והחזירו למקפיא ל 4 שעות נוספות.
  6. תערובת מי סוכר מכינים ע" הרתחת 1 כוס מים ו 1 כוס סוכר, מערבבים עד שהסוכר נמס ומצננים. מומלץ להכין כמות עודפת ולשמור במקרר לפעמים הבאות.