ארטישוק ננסי בתיבול שום ועגבניות

רכיבים ל-4 מנות:
  • 450 גרם ארטישוק ננסי
  • 1 לימון/ ליים, חצוי
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום, פרוסות דק
  • 1-2 עגבניות, קצוצות גס
  • 1/4 כוס יין לבן
  • 1/4 כוס ציר ירקות
  • 2 כפות בזיליקום טרי, קצוץ (או עשבי תיבול אחרים כמו פטרוזיליה)
  • מלח ופלפל
  • 450 גרם ארטישוק ננסי
  • 1 לימון/ ליים, חצוי
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום, פרוסות דק
  • 1-2 עגבניות, קצוצות גס
  • 1/4 כוס יין לבן
  • 1/4 כוס ציר ירקות
  • 2 כפות בזיליקום טרי, קצוץ (או עשבי תיבול אחרים כמו פטרוזיליה)
  • מלח ופלפל
אופן ההכנה:

 הכנת הארטישוק: ממלאים קערה גדולה במים קרים, ומוסיפים מיץ מ- 1/2 לימון/ ליים יחד עם הקליפה. קוטמים 1/3 מהקצה העליון של הארטישוק, מסירים את העלים החיצוניים מהבסיס עד לחשיפת העלים הבהירים ופורסים כל יחידה לפרוסות בעובי של כ- 1/2 ס"מ. בכל זמן ההכנה משמרים את הראשים החתוכים במי הלימון.

מייבשים את ראשי הארטישוק, מחממים מחבת גדולה/ ווק על להבה בינונית- גבוהה ומוסיפים שמן זית. כשהמחבת חמה מוסיפים את פרוסות הארטישוק, מבשלים כשתי דקות עד להשחמה והופכים להשחמת הצד השני. מוסיפים את השום, מערבבים ומטגנים כ- 2 דקות. מוסיפים את העגבניות, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב. יוצקים יין, ציר ירקות ומיץ מ- 1/2 לימון/ ליים, מביאים לסף רתיחה, מנמיכים את הלהבה לבינונית- נמוכה ומבשלים כ- 5 דקות נוספות.

לפני סיום, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

ע"י נעיצת מזלג בבסיס הארטישוק בודקים אם הארטישוק רך, במידת הצורך משאירים לדקת בישול נוספת.

מגישים בעיטור פטרוזיליה קצוצה.