בייבי ארטישוק על האש

מירה ויגנסברג, מנכ"ל חוות תקוע

 

  • חצי לימון/ ליים סחוט בתוך קערת מים קרים
  • 12  ראשי ארטישוק ננסי
  • מרינאדה עשויה מרבע כוס מיץ לימון/ ליים טרי וחצי כוס שמן זית

 

 

  • חצי לימון/ ליים סחוט בתוך קערת מים קרים
  • 12  ראשי ארטישוק ננסי
  • מרינאדה עשויה מרבע כוס מיץ לימון/ ליים טרי וחצי כוס שמן זית

 

אופן ההכנה:

קוטמים שליש מהקצה של כל ראש, מורידים מעט מהעלים החיצוניים עד לחשיפת העלים הבהירים, וחוצים כל ראש לאורך.

תוך כדי הכנה, יש לשמר את הראשים החתוכים בתוך מי הלימון (למניעת השחרה).

כאשר כל הראשים חתוכים ומוכנים לבישול, מסננים ומבשלים במים מלוחים למשך כ-5 דקות. מסירים מהאש וטובלים בקערת מים קרים על מנת לעצור את פעולת הבישול.

מסננים, מייבשים ומברישים במעט מרינאדה, מניחים על המנגל עד להשחמה קלה בכל צד (מספר דקות בכל צד), מעבירים לקערה ומערבבים עם יתרת המרינאדה.

מומלץ להמתין מספר דקות עד שהטעמים יחדרו ויתמזגו עם הארטישוק.

בתאבון!