צילום: שרית גופן
זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
זמן כולל: 40 דקות
רמת קושי: בינוני
כמות: 6
כשרות: פרווה
רכיבים ל-6 מנות:
- 6 דפי סיגר
- 1 שקית (25 גרם) פטריות מיובשות
- 4 תפוחי אדמה בינונים מבושלים
- 2 כפות שמן
- 2 שיני שום כתושות
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כפית קינמון (לא חובה)
- מלח, פלפל שחור
- 6 ביצים
- מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
מניחים את הפטריות בקערה יוצקים מים רותחים ומניחים לחצי שעה, מסננים, וקוצצים .
מועכים את תפוחי אדמה לפירה, מוסיפים את השמן, השום, הפטרוזיליה, הקינמון, המלח, הפלפל והפטריות, מערבבים טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
מניחים באמצע דף סיגר כף גדושה מהמלית במידה ורוצים ביצה יוצרים גומה במרכז תפוחי האדמה, מוסיפים חלמון, ומקפלים לשתיים.
מחממים מחבת עם מעט שמן מטגנים את הבוריק דקה שתים מכל צד עד שמזהיב.
מגישים חם לצד סלט ירקות.