שקשוקה עם פטריות ועגבניות שרי

טוויסט מעניין ומלא טעם למנת השקשוקה האהובה

רכיבים למנה זוגית:
  • 300 גרם עגבניות שרי חצויות
  • 1 מגשית (8 יחידות) פטריות שיטאקי חצויות (יש להסיר את רגל הפטרייה)
  • 1 פלפל חריף, פרוס לטבעות
  • 2 ביצים
  • 5 שיני שום, חתוכות גס
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 5 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת
  • 3 כפות שמן קנולה
  • מלח, פלפל
  • 300 גרם עגבניות שרי חצויות
  • 1 מגשית (8 יחידות) פטריות שיטאקי חצויות (יש להסיר את רגל הפטרייה)
  • 1 פלפל חריף, פרוס לטבעות
  • 2 ביצים
  • 5 שיני שום, חתוכות גס
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 5 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת
  • 3 כפות שמן קנולה
  • מלח, פלפל
אופן ההכנה:

מחממים שמן במחבת ומטגנים את הפטריות והפלפלים, עד שהפלפלים משחימים מעט והפטריות מתרככות.

מוסיפים את העגבניות והשום, וממשיכים לבשל על אש בינונית, תוך כדי ערבוב. מוסיפים כף פפריקה, מלח ופלפל. אם צריך, מוסיפים 4 כפות מים, עד שהרוטב הופך אחיד והוא אינו מימי.

שוברים מעל את הביצים ומחכים שהביצים יתייצבו מעט. מפזרים מעל את גבינת הפרמז'ן והפלפל השחור, ומכסים ל-3 דקות. מי שמעדיף חלמונים רכים, יש לוותר על כיסוי המחבת.