בטטה צלוייה במלית תרד ופטריות שינוקי

מאת: רות אוליבר

רכיבים ל-4 מנות:
  • 4 בטטות בינוניות שטופות
  • 3 כפות שמן
  • 1 חבילה (350 גרם) בצלצלי שאלוט פרוסים חתוכים לרבעים
  • 200 גרם תרד טרי
  • 2 שיני  שום כתושות
  • 1 חבילה פטריות שנוקי
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
  • מלח,פלפל
  • אגוז מוסקט
  • פלפל אנגלי

להגשה: פרמזן מגורד

  • 4 בטטות בינוניות שטופות
  • 3 כפות שמן
  • 1 חבילה (350 גרם) בצלצלי שאלוט פרוסים חתוכים לרבעים
  • 200 גרם תרד טרי
  • 2 שיני  שום כתושות
  • 1 חבילה פטריות שנוקי
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
  • מלח,פלפל
  • אגוז מוסקט
  • פלפל אנגלי

להגשה: פרמזן מגורד

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 180מעלות

מניחים את הבטטות על מגש מרופד בניר אפיה ואופים כ-35 דקות או עד שהבטטות רכות.

מכינים את המלית: מחממים שמן, מוסיפים את השאלוט ומקפיצים כ 5-4 דקות או עד להזהבה. מוסיפים את התרד ומתבלים במלח, פלפל, פלפל אנגלי ואגוז מוסקט. מערבבים עד שנפח התרד יורד, מוסיפים את השמנת המתוקה, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהשמנת מצטמצמת מעט ומסמיכה. מוסיפים את פטריות השינוקי מבשלים 3-2 דקות נוספות. מערבבים ומסירים מהאש.

חותכים את הבטטות לאורכן ובעזרת כף ממלאים בתערובת הפטריות, מגרדים מעט פרמזן מעל ומגישים.