גאלט רוברב ותותים

מאפה כפרי שמשלב טעמים חמצמצים ומתוקים. הכי טעים להגיש כשהמאפה חמים.

רכיבים ל 6-4 מנות:

לבצק פריך:

  • 1.5 כוסות (210 גרם) קמח
  • 100 גרם חמאה קרה
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1 ביצה
  • לציפוי חלק חיצוני של הבצק:
  • 1 ביצה, טרופה
  • חופן שקדים מולבנים פרוסים

למלית:

  • 6 גבעולי רוברב חתוכים לפיסות של 3-2 ס"מ
  • 20 תותים חצויים (או לחילופין פטל)
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כפיות מיץ לימון טרי
  • 1/2 כפית תמצית וניל

להגשה: אבקת סוכר

לבצק פריך:

  • 1.5 כוסות (210 גרם) קמח
  • 100 גרם חמאה קרה
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1 ביצה
  • לציפוי חלק חיצוני של הבצק:
  • 1 ביצה, טרופה
  • חופן שקדים מולבנים פרוסים

למלית:

  • 6 גבעולי רוברב חתוכים לפיסות של 3-2 ס"מ
  • 20 תותים חצויים (או לחילופין פטל)
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כפיות מיץ לימון טרי
  • 1/2 כפית תמצית וניל

להגשה: אבקת סוכר

אופן ההכנה:

הכנת הבצק: בקערת מערבל עם וו גיטרה, מניחים את הקמח והחמאה ובמהירות איטית מעבדים לפירורים קטנים. מוסיפים את הסוכר ומעבדים קצרה. מוסיפים את הביצה, מגבירים את המהירות ומעבדים לקבלת פירורי בצק. בידיים מאחדים את הבצק לגוש אחד, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כחצי שעה.

פורשים נייר אפייה על משטח העבודה ומקמחים קלות. מרדדים עליו את הבצק- לא דק מידי לקוטר 24 -26 ס"מ. מעבירים את נייר האפייה עם הבצק לתבנית.

הערות: במידה שמתקשים ברידוד – ניתן לקמח מעט את המערוך. במידה שהבצק הפריך נבקע/ נקרע- ניתן להדק ולהמשיך הלאה. במידה שמתקשים לעבוד עם הבצק, ניתן להכניס לקירור ואז להמשיך.

הכנת המלית: מניחים את הרוברב והתותים בקערה, מוסיפים את הסוכר, מיץ הלימון והווניל ומערבבים בעדינות.

מניחים את הפירות במרכז הבצק ומקפלים מעל את שולי הבצק. מברישים את שולי הבצק בביצה טרופה ומפזרים שקדים. אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך כ 35-40 דקות, עד שהבצק מזהיב ומתייצב. מוציאים ומצננים.

זורים אבקת סוכר ומגישים לצד גלידה וניל.