עוגת רוברב הפוכה בקרמל

עוגה בחושה רכה ונימוחה עם ציפוי מתקתק-חמצמץ משגע..

מאיה רביבו, ''דן גורמה''

רכיבים לתבנית בקוטר 26 ס"מ:
  • 100 ג' חמאה
  • 150 ג' אבקת סוכר
  • 3 ביצים גודל L
  • 1 כוס קמח
  • כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס שמנת חמוצה
  • 5 גבעולי רברבר, חתוכים לפיסות של 5 ס"מ
לקרמל:
  • 3/4 כוס (140 ג') סוכר
  • 100 ג' חמאה
  • 150 ג' אבקת סוכר
  • 3 ביצים גודל L
  • 1 כוס קמח
  • כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס שמנת חמוצה
  • 5 גבעולי רברבר, חתוכים לפיסות של 5 ס"מ
לקרמל:
  • 3/4 כוס (140 ג') סוכר
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 160 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים.

לקרמל- על אש בינונית ועל גבי מחבת שטוחה מפזרים חלק מהסוכר בשכבה דקה ומחממים עד להיווצרות בועות, מוסיפים את יתר הסוכר ומערבבים עד לקבלת קרמל בהיר. יוצקים לתבנית המשומנת בעוד הקרמל חם.

לעוגה- מנפים לקערה את הקמח, ואבקת האפייה ומוסיפים את המלח. במיקסר עם מקצף שמים את החמאה ואבקת הסוכר ומקציפים עד לקבלת קרם תפוח ובהיר. מוסיפים ביצים בהדרגה. מוסיפים לקערת המיקסר את השמנת החמוצה ותערובת הקמח לסירוגין עד שמתקבלת תערובת אחידה.

על גבי הקרמל מסדרים באופן יפה ואסתטי את הרוברב (חשוב לזכור כי זו עוגה הפוכה כך שרואים את הטקסטורה). מעל יוצקים את תערובת העוגה ואופים כ- 40 דקות עד שמכניסים קיסם והוא יוצא יבש.

מניחים להצטנן כ-10 דקות. מעבירים סכין בין דפנות התבנית, הופכים על גבי צלחת הגשה ומשחררים את הקפיץ. מאפשרים לעוגה להתקרר מעט לפני ההגשה.

מגישים בטמפ' החדר.