גאלט בצלצלי שאלוט מקורמלים

מאפה גאלט בצלצלי שאלוט טעים במיוחד, להרשים בצ'יק את האורחים.

מאת: רות אוליבר

רכיבים:
  • בצק פריך מלוח קנוי
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום
  • 1 כפית דבש
  • מלח, פלפל
  • 10-8 בצלצלי שאלוט חצויים או חתוכים ל-4
  • 12 עגבניות שרי חצויות
  • 2 פלפל אדום קלוי (אפשר מצנצנת) חתוך לרצועות
  • 3 גבעולי תימין, עלים בלבד
  • 150 גרם קרעי מוצרלה
  • ביצה טרופה
  • שומשום
  • בצק פריך מלוח קנוי
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום
  • 1 כפית דבש
  • מלח, פלפל
  • 10-8 בצלצלי שאלוט חצויים או חתוכים ל-4
  • 12 עגבניות שרי חצויות
  • 2 פלפל אדום קלוי (אפשר מצנצנת) חתוך לרצועות
  • 3 גבעולי תימין, עלים בלבד
  • 150 גרם קרעי מוצרלה
  • ביצה טרופה
  • שומשום
אופן ההכנה:

להכנת המלית: מחממים שמן במחבת, מוסיפים את השום, הדבש, המלח והפלפל, מוסיפים את בצלצלי השאלוט ומניחים להם להתקרמל ולהזהיב מעט, כ-5 דקות. מקפיצים עוד דקותיים מוציאים למסננת ומקררים.

מחממים תנור ל180 מעלות.

פורסים את הגאלט על נייר אפייה, חותכים לעיגול בקוטר 26 או טיפה גדול יותר. מסדרים את רכיבי המלית על גבי הבצק תוך שמירה על שוליים רחבים של 7-6 ס"מ.

ראשית מפזרים את קרעי המוצרלה, מעל מסדרים את העגבניות, בצלצלי השאלוט, רצועות הפלפל הקלוי, מפזרים עלי תימין, מלח ופלפל.

מקפלים את שולי הבצק מעל המלית, מורחים את השוליים בביצה, זורים שומשום ואופים כ-25 דקות או עד שהגאלט אפוי וזהוב. מגישים חם.