קיש בצלי שאלוט מקורמל וגבינת עיזים

בצלצלי שאלוט רכים ומתקתקים, גבינה עשירה ומלוחה בקלתית פריכה- ניגוד טעמים עדין ומופלא!

רכיבים לתבנית קיש קוטר 26 ס"מ:

לבצק הקיש:

  • כוס וחצי קמח לבן
  • 120 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • כפית מלח
  • 1 כף מים קרים
  • 1 ביצה
  • שעועית יבשה או חומוס יבש למטרת משקולת

(ניתן להשתמש בבצק פריך מלוח מוקפא ומופשר ע"פ הוראות היצרן)

למלית:

  • 20 גרם חמאה
  • 2 כוסות בצלצלי שאלוט חצויים
  • 150 גרם גבינת עיזים קשה מגוררת
  • 1 גליל של גבינת עיזים
  • 2 ביצים
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 2 גבעולי טימין- רק העלים
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • קורט אגוז מוסקט

לבצק הקיש:

  • כוס וחצי קמח לבן
  • 120 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • כפית מלח
  • 1 כף מים קרים
  • 1 ביצה
  • שעועית יבשה או חומוס יבש למטרת משקולת

(ניתן להשתמש בבצק פריך מלוח מוקפא ומופשר ע"פ הוראות היצרן)

למלית:

  • 20 גרם חמאה
  • 2 כוסות בצלצלי שאלוט חצויים
  • 150 גרם גבינת עיזים קשה מגוררת
  • 1 גליל של גבינת עיזים
  • 2 ביצים
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 2 גבעולי טימין- רק העלים
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות.

מניחים במעבד מזון את רכיבי הקלתית ומעבדים עד לאיחוד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל- 20 דקות. מרדדים את הבצק על משטח מקומח ומעבירים לתבנית הקיש. מהדקים היטב לתחתית ולדפנות ומסירים עודפי בצק.

אופים אפייה עיוורת: מניחים על הבצק נייר אפייה וקטניות מיובשות כמשקולת. ואופים כ- 10 דקות. מסירים את המשקולת ומצננים.

במחבת ממיסים חמאה ומוסיפים את המלח, הפלפל, הסוכר החום ובצלצלי השאלוט. מערבבים ומקרמלים את הבצלים עד להשחמה קלה. מסירים מהאש.

מכינים את הרויאל: בקערה טורפים יחד את הביצים, השמנת המתוקה, אגוז המוסקט והגבינה המגוררת.

מרכיבים את הקיש: מוזגים את הרויאל על הקלתית, מסדרים את בצלצלי השאלוט עם הצד החתוך כלפי מעלה, בין לבין מניחים מטבעות גבינת עזים, מפזרים טימין ואופים כ-20 דקות או עד להשחמה.