גביניות ריקוטה ג'ינג'ר-תפוז

טוויסט חדשני לגביניות המוכרות. את מלית הגבינה מתבלים בשורש ג'ינג'ר מגורר ותפוז ומוסיפים מעט ריבת משמש שמחברת את הטעמים.

רכיבים ל- 25 גביניות:

לבצק:

  • 500 ג׳ קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1/3 כוס סוכר
  • 100 ג׳ חמאה רכה בטמפרטורת החדר
  • 1 ביצה
  • 1 כוס חלב חמים
  • קורט מלח

למילוי:

  • 500 גרם גבינת ריקוטה
  • 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 1/2 כף קמח
  • 1 ביצה
  • קליפה מגוררת מ 1/2 תפוז
  • 1/2 כוס ( 100 ג') סוכר
  • 1 כף מיץ מתפוז
  • 8-6 ס"מ שורש ג'ינג'ר מקולף ומגורד דק
  • ריבת משמש

לציפוי:

  • ביצה טרופה עם מעט חלב
  • אבקת סוכר

לבצק:

  • 500 ג׳ קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1/3 כוס סוכר
  • 100 ג׳ חמאה רכה בטמפרטורת החדר
  • 1 ביצה
  • 1 כוס חלב חמים
  • קורט מלח

למילוי:

  • 500 גרם גבינת ריקוטה
  • 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 1/2 כף קמח
  • 1 ביצה
  • קליפה מגוררת מ 1/2 תפוז
  • 1/2 כוס ( 100 ג') סוכר
  • 1 כף מיץ מתפוז
  • 8-6 ס"מ שורש ג'ינג'ר מקולף ומגורד דק
  • ריבת משמש

לציפוי:

  • ביצה טרופה עם מעט חלב
  • אבקת סוכר
אופן ההכנה:

בקערת מיקסר שמים לפי הסדר: קמח ושמרים ומערבבים עם כף. מוסיפים סוכר, חמאה, ביצה, מים, חלב, קורט מלח ובעזרת וו לישה מעבדים עד להתגבשות הבצק וממשיכים ללוש 7-5 דק'.

הבצק שמתקבל רך ומעט דביק. מקמחים קלות את הידיים, אוספים את הבצק, מעבירים לקערת התפחה משומנת מעט, עוטפים בניילון נצמד ומשהים עד להכפלת הנפח.

הכנת המלית: מערבבים בקערה את כל רכיבי המלית ומאחסנים במקרר עד לשימוש.

מעבירים את הבצק למשטח עבודה נקי, אם הוא דביק מקמחים מעט, מרדדים לעובי של 1/2 ס"מ ויוצרים ריבועים של 10/10 ס"מ. במרכז כל ריבוע מניחים חצי כפית ריבת משמש ומעל חצי כף- כף מהמלית. מקפלים את פינות הריבוע ומהדקים היטב מעל המלית (שלא יהיו נזילות באפייה). מתפיחים שוב 20-15 דק'.

מברישים את הגביניות בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות במשך 20-15 דק' עד הזהבה. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.