גולש עם פטריות פורצ'יני ושפצלך

מאת: רות אולבר

רכיבים ל 8-6 מנות:

לגולש:

  • 1.5 ק"ג בשר חתוך לקוביות 2*2
  • 3 כפות שמן
  • 3 בצלים קצוצים גס
  • 2 שיני שום קצוץ
  • 2 כפות גדושות פפריקה
  • 1 חבילה פטריות פורצ'יני
  • 4 כוסות מים רותחים
  • 2 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
  • 2 פלפל ירוקים (אפשר חריפים) חתוכים רצועות
  • 1 ק"ג תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

לשפצלך :

  • 1 כוס קמח
  • 2 ביצים
  • 1 כף שמן
  • 1/4 כפית מלח
  • 4 כפות מים

לגולש:

  • 1.5 ק"ג בשר חתוך לקוביות 2*2
  • 3 כפות שמן
  • 3 בצלים קצוצים גס
  • 2 שיני שום קצוץ
  • 2 כפות גדושות פפריקה
  • 1 חבילה פטריות פורצ'יני
  • 4 כוסות מים רותחים
  • 2 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
  • 2 פלפל ירוקים (אפשר חריפים) חתוכים רצועות
  • 1 ק"ג תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

לשפצלך :

  • 1 כוס קמח
  • 2 ביצים
  • 1 כף שמן
  • 1/4 כפית מלח
  • 4 כפות מים
אופן ההכנה:

שמים שמן בחבת ומטגנים את הבצל עד שקיפות, כ- 8 דקות. מוסיפים את קוביות הבשר וממשיכים לטגן כ-10 דקות נוספות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את השום, הפפריקה פטריות הפורצ'יני ומערבבים עוד דקה. מוסיפים מים רותחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה!!!

לאחר שעה מוסיפים את העגבניות והפלפלים, מתבלים במלח פלפל (מעט קימל טחון במידה ואוהבים) ובמידת הצורך עוד מים רותחים (רק עד לסמיכות הדרושה). מכסים את הסיר וממשיכים לבשל כ- 30 דקות נוספות. מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים לבשל עד שתפוחי האדמה רכים .

מכינים את הבצקניות: מערבבים את הביצים עם הקמח שמן ומים עד לקבלת הסמיכות הרצויה מזליפים לתוך הסיר וממשיכים לבשל עד שמוכן (ניתן להכין את הבצקניות בניפרד ולבשלם במים ואף לטגנם ולהקפיצם בשמן מעט פירורי לחם מלח ושום.)