דג מאודה בתנור עם למון גראס וג'ינג'ר

מנה בריאה ועשירה בטעמים מן המזרח. נהדרת כארוחת ערב מרשימה או ארוחת חג.

מאת: עמיר אילן, "דן גורמה"

רכיבים ל-2 מנות:
  • 2 יח' דג דניס שלם, שטוף ומיובש היטב
  • 10 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, פרוס למדליונים דקים
  • צרור בצל ירוק, שטוף
  • 1 חב' גבעולי למון גראס טריים, שטופים ודפוקים בפטיש או בכלי כבד
  • 1/2 לימון, פרוס
  • 6 שיני שום, שלמות
  • 75 גרם חמאה/ שמן זית
  • 1/2 כוס יין לבן
  • צרור כוסברה טרייה
לרוטב:
  • 1/2 כוס סויה
  • 1/4 כוס מים
  • 2 כפות מירין
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1/4 כוס סוכר לבן
  • 1/2 1 כפית שום כתוש
  • 1/2 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 2 יח' דג דניס שלם, שטוף ומיובש היטב
  • 10 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, פרוס למדליונים דקים
  • צרור בצל ירוק, שטוף
  • 1 חב' גבעולי למון גראס טריים, שטופים ודפוקים בפטיש או בכלי כבד
  • 1/2 לימון, פרוס
  • 6 שיני שום, שלמות
  • 75 גרם חמאה/ שמן זית
  • 1/2 כוס יין לבן
  • צרור כוסברה טרייה
לרוטב:
  • 1/2 כוס סויה
  • 1/4 כוס מים
  • 2 כפות מירין
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1/4 כוס סוכר לבן
  • 1/2 1 כפית שום כתוש
  • 1/2 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות.

שמים את כל רכיבי הרוטב בסיר, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.

ממליחים את הדג, חותכים שלושה חריצים בכל צד ותוחבים לכל חריץ פרוסת ג'ינג'ר.

פורסים רדיד אלומיניום ומעליו נייר אפיה. על הנייר מסדרים מחצית מעשבי התבלין (למון גראס, בצל ירוק וכוסברה), מעליהם מניחים את הדג, עליו מניחים את יתרת עשבי התבלין יחד עם השום והלימון. מוסיפים חתיכות חמאה ויוצקים מעט מהרוטב. סוגרים את נייר האלומיניום יחד עם נייר האפייה ומהדקים היטב ליצירת חלל אטום לדג.

אופים למשך 20 דקות או עד שהדג משתחרר מן העצם.

מגישים בתוך המעטפת, לצד אורז לבן מאודה.