המבורגר פטריות טבעוני

מאת: נעמה רן

טיפים:
  • ניתן לוותר על הקמח בהוספת 2/3 כוס מחית בטטה (במקום הטחינה/חמאת בוטנים).

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

זמן כולל: 45 דקות

קלוריות: 8-10

רמת קושי: בינוני

כמות: פרווה

רכיבים ל 10-8 המבורגרים:
  •  3 כוסות (150 גרם) נתחי סויה יבשים (להשיג ברשתות הטבע)
  • 1 שקית פטריות שמפיניון מיובשות
  • 2-3 כפות טחינה או חמאת בוטנים
  • 1/4 כוס אגוזי מלך טחונים
  • 1/3 כוס כוסמין מלא או חיטה מלאה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 2 כפות קטשופ
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 גבעול סלרי חתוך גס
  • מלח, פלפל
  • שמן לטיגון

להגשה: לחמניות, מיונז, קטשופ, פרוסות עגבניה ועלי חסה

  •  3 כוסות (150 גרם) נתחי סויה יבשים (להשיג ברשתות הטבע)
  • 1 שקית פטריות שמפיניון מיובשות
  • 2-3 כפות טחינה או חמאת בוטנים
  • 1/4 כוס אגוזי מלך טחונים
  • 1/3 כוס כוסמין מלא או חיטה מלאה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 2 כפות קטשופ
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 גבעול סלרי חתוך גס
  • מלח, פלפל
  • שמן לטיגון

להגשה: לחמניות, מיונז, קטשופ, פרוסות עגבניה ועלי חסה

אופן ההכנה:

משרים את הסויה במים חמים כ- 25 דקות, מצננים עד שניתן לגעת וסוחטים היטב. משרים את פטריות השמפיניון לפי ההוראות וסוחטים. מעבירים את הסויה ויתר החומרים למעבד מזון ומעבדים לתערובת קצוצה דק-דק.

מחממים במחבת שמן. בעזרת הידיים יוצרים מהתערובת קציצות מהודקות היטב ומעט שטוחות. מטגנים 3-5 דקות מכל צד עד השחמה.

להגשה: חוצים את הלחמניות לרוחבן ומורחים במיונז וקטשופ, מניחים ירקות ועליהם קציצה.

טיפים:
  • ניתן לוותר על הקמח בהוספת 2/3 כוס מחית בטטה (במקום הטחינה/חמאת בוטנים).