טארט רוברב וקרם שקדים

רכיבים ל-2 טארטים:
  • כ- 1/2 חבילה בצק עלים מופשר לפי הוראות היצרן
  • 400 גרם רוברב
  • ביצה טרופה
לקרם שקדים:
  • 150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 120 גרם שקדים טחונים
  • 4 כפות קמח
  • קורט מלח
  • כ- 1/2 חבילה בצק עלים מופשר לפי הוראות היצרן
  • 400 גרם רוברב
  • ביצה טרופה
לקרם שקדים:
  • 150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 120 גרם שקדים טחונים
  • 4 כפות קמח
  • קורט מלח
אופן ההכנה:

לקרם השקדים- במיקסר עם וו גיטרה מערבבים היטב חמאה וסוכר. מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב. מוסיפים את השקדים, הקמח והמלח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

חותכים את הבצק ל-2 רצועות באורך 20 ס"מ ורוחב 15 ס"מ, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ובעזרת סכין חורצים מסגרת ברוחב 1.5 ס"מ. מורחים שכבה דקה של קרם שקדים על פנים כל מלבן ומסדרים מעל את הרוברב בשכבה אחידה. מברישים את השוליים בביצה טרופה ואופים כ-25 דקות עד להזהבה.

מצננים. מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים.