טארט רוברב ותותים

טארט קלאסי של רוברב ותותים

מאיה רביבו, "דן גורמה"

רכיבים לתבנית 24 ס"מ:
  • 10 תותים חתוכים לחצאים
  • 5 גבעולי רברבר חתוכים לפיסות של 5 ס"מ
  • חופן שקדים פרוסים
לבצק פריך:
  • 200 גרם חמאה
  • 130 גרם (כוס+ כף) אבקת סוכר
  • 1/2 מקל וניל
  • 1 ביצה+ 1/2 גודל L
  • קורט מלח
  • 1/3 2  (330 ג') כוסות קמח
  • 4 כפות שקדים טחונים
לקרם השקדים:
  • 100 גרם חמאה
  • 1/2 כוס סוכר
  • ביצה בינונית
  • 100 ג' שקדים טחונים
  • 2 כפות קמח
  • 10 תותים חתוכים לחצאים
  • 5 גבעולי רברבר חתוכים לפיסות של 5 ס"מ
  • חופן שקדים פרוסים
לבצק פריך:
  • 200 גרם חמאה
  • 130 גרם (כוס+ כף) אבקת סוכר
  • 1/2 מקל וניל
  • 1 ביצה+ 1/2 גודל L
  • קורט מלח
  • 1/3 2  (330 ג') כוסות קמח
  • 4 כפות שקדים טחונים
לקרם השקדים:
  • 100 גרם חמאה
  • 1/2 כוס סוכר
  • ביצה בינונית
  • 100 ג' שקדים טחונים
  • 2 כפות קמח
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים את התבנית.

לבצק- במיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה, מלח, ואבקת סוכר עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים ביצים ומערבבים היטב עד שהביצים נטמעות היטב. מוסיפים קמח ושקדים וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.

קרם שקדים- במיקסר עם וו גיטרה מערבבים היטב חמאה וסוכר. מוסיפים ביצים בהדרגה ומוסיפים את המצרכים היבשים עד לקבלת מסה חלקה ואחידה.

הרכבת הטארט-על גבי משטח מקומח ובעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעובי של כ- 3 מ"מ ומרפדים את תחתית ודפנות התבנית. אופים כ-10 דקות ב 160מעלות. מצננים.

מורחים את קרם השקדים על הבצק, מפזרים את הרוברב והתותים מעל הקרם (מסודר או מפוזר, איך שאוהבים) ומפזרים שקדים מעל. אופים כ- 25 דקות עד להשחמת קרם השקדים ומצננים.

ניתן להגיש בטמפרטורת החדר או קר.