טראפלס חרוסת-ג'ינג'ר על מרור עלי אנדיב

את החג הזה אנו עושים קצת אחרת...

לאנדיב (עולש) מרירות מעודנת ועלים בהירים ועדינים ולכן יהיה גרסה אלגנטית ביותר למרור המסורתי
על פי הכתוב בתלמוד: "ואלו ירקות שאדם יוצא בהן ידי חובתו בפסח בחזרת ובעולשין.." (תלמוד בבלי מסכת פסחים דף ל"ט עמוד א')

לחרוסת משודרגת, עוקצנית ומופלאה שלבו שורש ג'ינג'ר טרי מגורד. מפתיע כמה השילוב מושלם!

רכיבים:
  • 2 ראשי אנדיב לבן/אדום
  • 500 גרם תמרים מגולענים ללא חרצנים
  • 50 גרם צימוקים שחורים
  • 150 גרם אגוזי מלך
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1 תפוח עץ מגורד על פומפייה גסה
  • 50 גרם שורש ג'ינג'ר מגורד על פומפייה דקה
  • 2 כפות גדושות סילאן
  • 1/2 כוס יין אדום מתוק

לקישוט: 50 גרם אגוזי מלך קצוצים דק

  • 2 ראשי אנדיב לבן/אדום
  • 500 גרם תמרים מגולענים ללא חרצנים
  • 50 גרם צימוקים שחורים
  • 150 גרם אגוזי מלך
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1 תפוח עץ מגורד על פומפייה גסה
  • 50 גרם שורש ג'ינג'ר מגורד על פומפייה דקה
  • 2 כפות גדושות סילאן
  • 1/2 כוס יין אדום מתוק

לקישוט: 50 גרם אגוזי מלך קצוצים דק

אופן ההכנה:

מערבבים את רכיבי החרוסת ומניחים במקרר למשך שעה לספיגת טעמים.

בידיים רטובות מגלגלים כדורים בקוטר 3 ס"מ ומצפים באגוזים הקצוצים.

מפרידים את ראשי האנדיב לעלים ומסדרים בצלחת הגשה בצורה נאה. מניחים בכל עלה טראפל חרוסת ומגישים.