טישפישטי (עוגה בלקנית) של פסח

רכיבים לתבנית מלבנית 25*30  או עגולה 26:
  • 280 גרם קמח מצה דק
  • 3 ביצים
  • 250 גרם אגוזים קצוצים דק
  • 25 גרם ג'ינג'ר מסוכר קצוץ דק
  • 1 כפית קינמון
  • 2 כפות סוכר
  • 10 גרם (שקית) אבקת אפייה
  • 200 גרם חמאה
  • 1/2 כוס מים
לסירופ:
  • 1.5 כוסות סוכר
  • 1 כוס מים
  • 5 ס"מ ג'ינג'ר טרי קלוף ופרוס
  • 1/3 כוס מיץ לימון
  • 5 טיפות תמצית מי זהר לא חובה
לקישוט:

שקדים מולבנים שלמים (אופציונאלי)

  • 280 גרם קמח מצה דק
  • 3 ביצים
  • 250 גרם אגוזים קצוצים דק
  • 25 גרם ג'ינג'ר מסוכר קצוץ דק
  • 1 כפית קינמון
  • 2 כפות סוכר
  • 10 גרם (שקית) אבקת אפייה
  • 200 גרם חמאה
  • 1/2 כוס מים
לסירופ:
  • 1.5 כוסות סוכר
  • 1 כוס מים
  • 5 ס"מ ג'ינג'ר טרי קלוף ופרוס
  • 1/3 כוס מיץ לימון
  • 5 טיפות תמצית מי זהר לא חובה
לקישוט:

שקדים מולבנים שלמים (אופציונאלי)

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות , משמנים תבנית.

מערבבים בקערה את קמח המצה, אבקת האפיה הקינמון והסוכר. מניחים בצד.

ממיסים חמאה בסיר, מוסיפים את האגוזים והג'ינג'ר הקצוץ ומטגנים מספר דקות עד שהם מתחילים לשנות את הצבע ועולה ניחוח. מוסיפים את המים ומי הזוהר.

מוסיפים את תערובת הקמח לסיר האגוזים, מערבבים היטב כ- 2 דקות ומכבים להבה. מעבירים את התערובת למיקסר עם וו גיטרה ומוסיפים את הביצים אחת אחת עד שנטמעות בתערובת.

מעצבים ואופים: משטחים את התערובת בתבנית בעזרת הידיים או מרית, מסמנים ריבועים, מקשטים בשקדים אם רוצים ואופים כ-30 דקות או עד שמזהיב. מצננים.

מכינים את הסירופ: שמים את כל חומרי הסירופ בסיר מבשלים עד להסמכה ומצננים מעט. יוצקים את הסירופ החם על המאפה, מקררים, חוזרים בזהירות על החיתוך ומגישים.

(שומרים מכוסה בטמפרטורת החדר אם נשאר משהו)