ירקות צלויים במרינדת כרכום בליווי רוטב יוגורט-כורכום

מאת: נעמה רן

רכיבים ל 8-6 מנות:
  • 2 בטטות קלופות
  • 2 סלקים או לפתות קלופים
  • 2 תפו"א קלופים
  • 2 שומר קלופים
  • 2 בצלים אדומים קלופים
למרינדה:
  • 3 כפות כרכום טרי, מורר
  • 4 כפו מיץ למון/ ליים
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 5 שיני שום
  • 1/2 כפית צ'ילי יבש כתוש
  • מלח, פלפל

לרוטב:

  • 1 כפית כורכום טרי מגורר
  • 1 כוס יוגורט טבעי בעל חמיצות עדינה
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כפית קליפת לימון/ ליים מגורדת
  • מלח, פלפל

להגשה: חופן נענע טרייה

  • 2 בטטות קלופות
  • 2 סלקים או לפתות קלופים
  • 2 תפו"א קלופים
  • 2 שומר קלופים
  • 2 בצלים אדומים קלופים
למרינדה:
  • 3 כפות כרכום טרי, מורר
  • 4 כפו מיץ למון/ ליים
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 5 שיני שום
  • 1/2 כפית צ'ילי יבש כתוש
  • מלח, פלפל

לרוטב:

  • 1 כפית כורכום טרי מגורר
  • 1 כוס יוגורט טבעי בעל חמיצות עדינה
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כפית קליפת לימון/ ליים מגורדת
  • מלח, פלפל

להגשה: חופן נענע טרייה

אופן ההכנה:

חותכים את הירקות גס לפיסות בגודל של כ 5 ס"מ. מערבבים את חומרי המרינדה בקערה גדולה. מצרפים את הירקות ומערבבים עד שהם עטופים במרינדה.

מעבירים לתבנית, מכסים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות כ- 30 דקות. מסירים את נייר הכסף ואופים כ- 15 דקות נוספות עד שהירקות שחומים, רכים וניתן לנעוץ בהם מזלג בקלות.

מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על הירקות. מפזרים עלי נענע ומגישים.

טיפ: מרינדת כורכום (לא חלבית) מצוינת גם להשריית עוף לפני צליה. רוטב היוגורט-כורכום נפלא גם לדגים.