קונכיות ממולאות בפטריות שיטאקי וגבינות ברוטב עגבניות

רכיבים:
  • 1 חבילה קונכיות פסטה גדולות
  • 1 חבילה פטריות שיטאקי טריות קצוצות
  • 3 כפות שמן
  • 5 בצלצלי שאלוט קצוצים
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כוס עשבי תיבול קצוצים דק- עלי בזיליקום, כוסברה, פטרוזיליה וכו'
  • 250 גרם ריקוטה
  • 1/2 חבילה גבינת חמד מגורדת
  • 100 גרם קשקבל/ גבינה צהובה מגורדת
  • 50 גרם פרמזן מגורדת
  • 100 גרם גבינת פטה/גבינה בולגרית

לרוטב עגבניות:

  • 400 גרם רוטב פסטה מוכן
  • 4-3 שיני שום
  • 2 כפות שמן
  • סוכר מלח לפי הטעם
  • 1 חבילה קונכיות פסטה גדולות
  • 1 חבילה פטריות שיטאקי טריות קצוצות
  • 3 כפות שמן
  • 5 בצלצלי שאלוט קצוצים
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כוס עשבי תיבול קצוצים דק- עלי בזיליקום, כוסברה, פטרוזיליה וכו'
  • 250 גרם ריקוטה
  • 1/2 חבילה גבינת חמד מגורדת
  • 100 גרם קשקבל/ גבינה צהובה מגורדת
  • 50 גרם פרמזן מגורדת
  • 100 גרם גבינת פטה/גבינה בולגרית

לרוטב עגבניות:

  • 400 גרם רוטב פסטה מוכן
  • 4-3 שיני שום
  • 2 כפות שמן
  • סוכר מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:

מכינים את הקונכיות למלוי: מבשלים אותן כ-10 דקות בהרבה מים עד שמתחילות להתרכך אך לא מידי, שוטפים ומקררים.

מכינים את המלית: מחממים שמן במחבת מוסיפים את בצלצלי השאלוט ומטגנים 5-4 דקות. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן כ-5 דקות נוספות עד שהבצל מתרכך. מצננים.

מעבירים לקערה מוסיפים את עשבי התיבול וכל הגבינות, מערבבים ומעבירים לשק זילוף (אפשר גם למלא עם כף). ממלאים את הקונכיות ומניחים בצד.

מכינים את הרוטב: בסיר רחב ושטוח מחממים שמן מוסיפים את השום, הרוטב וכרבע או חצי כוס מים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות (במידה ורוצים תבלינים ניתן להוסיף בשלב זה למרות שאין צורך).

יוצקים את הרוטב לתבנית אפייה, מסדרים את הקונכיות, מפזרים פרמזן וגבינות (לא חובה) מכסים ברדיד אומיניום ואופים כ-30 דקות. מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות כ-15 דקות נוספות או עד שפני הפסטה מזהיבים מעט.

מגישים חם.