כרובית צלויה עם טחינה וכורכום

תוספת קלילה ובריאה לכל ארוחה.

מאת: שף עמיר אילן, "דן גורמה"

רכיבים:
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף זרעי חרדל
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 3 כפות כורכום טרי, מגורד דק
  • 1 ראש כרובית שלם, שטוף
  • טחינה
  • מיץ לימון
  • מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף זרעי חרדל
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 3 כפות כורכום טרי, מגורד דק
  • 1 ראש כרובית שלם, שטוף
  • טחינה
  • מיץ לימון
  • מלח
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 250 מעלות

בעקרה מערבבים שמן זית, זרעי חרדל, ג'ינג'ר ו- 1 כף כורכום.

בסיר קטן מכסים את הכרובית במים קרים עם מעט מלח ו- 1 כף כורכום טרי ומבשלים כ- 10 דקות או עד שהכרובית מתרככת. מסננים ומניחים לייבוש מס' דק.

מצפים את הכרובית בשמן המתובל ומעבירים לתבנית צלייה. צולים לקבלת גוון זהוב 20-25 דק.

במקביל, מכינים טחינה עם כף כורכום, מלח ולימון.

כשהכרובית רכה, מורחים אותה בתחינה המתובלת ומחזירים לתנור ל- 5 דק נוספות.