כריך קסטן פתוח עם פסטו של עגבניות לחות סלמון ואבוקדו

מאת: רות אולבר

רכיבים ל-2 כריכים:
לפסטו עגבניות לחות:
  • 1 חבילה (40 גרם) עגבניות לחות
  • 1/2 צרור עשבי תיבול (בזיליקום, כוסברה וכו'…)
  • 1 כוס שמן
  • 8 שיני שום
  • 3/4 כוס צנוברים (או אגוזי מלך או אחרים לשינוי הטעם)
  • מלח
לכריך:
  • 2 כפות גבינת שמנת / מיונז
  • 2 כפות פסטו עגבניות לחות
  • 4 פרוסות סלמון מעושן
  • 1 אבוקדו קטן
  • עלי רוקט
לפסטו עגבניות לחות:
  • 1 חבילה (40 גרם) עגבניות לחות
  • 1/2 צרור עשבי תיבול (בזיליקום, כוסברה וכו'…)
  • 1 כוס שמן
  • 8 שיני שום
  • 3/4 כוס צנוברים (או אגוזי מלך או אחרים לשינוי הטעם)
  • מלח
לכריך:
  • 2 כפות גבינת שמנת / מיונז
  • 2 כפות פסטו עגבניות לחות
  • 4 פרוסות סלמון מעושן
  • 1 אבוקדו קטן
  • עלי רוקט
אופן ההכנה:

מכינים את הפסטו: מעבדים במעבד מזון יחד את כל החומרים עד למרקם חלק, טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך.

שימור הפסטו  – מומלץ לחלק מראש למנות קטנות לכסות בשמן זית, להקפיא או לשמור במקרר. במידה ורוצים להכין פסטו לטווח ארוך מומלץ לא להכניס את הגבינות לפסטו אלא קרוב למועד השימוש, כך ניתן להאריך את חיי המדף ואת זמן השימור במקפיא

*כמות הפסטו מספיקה למיכל 250 גרם

מרכיבים את הכריך: מורחים את הגבינה/מיונז, עם כפית מפזרים פסטו עגבניות, מניחים את הסלמון והאבוקדו, מפזרים עוד מעט פסטו ומניחים בצל ורוקט ומגישים.