כרעי עוף צלויות עם רוברב ודבש

שילוב קצת פחות אופייני אך הטעמים חמוצים - מתוקים יוצרים עומק טעמים ממכר ממש

עמיר אילן, "דן גורמה"

רכיבים ל 6 מנות:
  • 8 יח' כרעי עוף
  • 400 ג' רוברב (1 חבילה), חתוך לקוביות
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלי שאלוט בינוניים/ בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
  • 1 כפית הל טחון
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • 1 כוס ציר עוף (או מים)
  • 1 כוס דבש
  • 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 8 יח' כרעי עוף
  • 400 ג' רוברב (1 חבילה), חתוך לקוביות
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלי שאלוט בינוניים/ בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
  • 1 כפית הל טחון
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • 1 כוס ציר עוף (או מים)
  • 1 כוס דבש
  • 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
  • מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 175 מעלות.

מתבלים את העוף במלח ופלפל ומחממים שמן בסיר גדול. מניחים מחצית מירכי העוף בסיר, צד העור כלפי מטה, ומטגנים להזהבה כ- 5 דק'. הופכים ומטגנים את הצד השני להזהבה, כ- 4 דק' נוספות. מוציאים לצלחת וממשיכים עם העוף שנותר.

מנמיכים את הלהבה לבינונית ונפטרים מרוב השמן פרט ל 2 כפות. מוסיפים את בצלצלי השאלוט והל ומתבלים במלח ופלפל. מטגנים עד שהשאלוט מתרככים כ- 2 דק'. יוצקים את יין ומגרדים את תחתית הסיר בכדי לשחרר את המשקעים (שם נמצאים הטעמים.. :)). ממשיכים לבשל עד שהנוזל מצטמצם בחצי, כ 3-4 דק'.

מוסיפים ציר עוף/ מים, דבש, מיץ תפוזים ומערבבים.

מחזירים לסיר את כל חלקי העוף (צד העור כלפי מעלה), עם הנוזלים שהצטברו בצלחת ומביאים לרתיחה. מעבירים לתנור וצולים עד שהרוטב מבעבע והעוף רך (כ- 35 דק'). מוציאים מהתנור, מפזרים את חתיכות הרוברב סביב העוף ובינו ומחזירים לתנור עד שהרוברב רך אך שומר על צורה, כ- 15 דקות.

מוציאים ומגישים מיד. מומלץ להגיש לצד אורז לבן.