מאפינס קמח מלא ורוברב

מאפינס מתוקים-חמצמצים מלאים בכל טוב.

מאיה רביבו, "דן גורמה"

רכיבים ל-10 מאפינס:
  • 6 חלמונים
  • 160 ג' (כוס+2 כפות) סוכר
  • 90 מ"ל (1/3 כוס+ כף) שמנת מתוקה
  • 1 כוס קמח מלא
  • כפית אבקת אפייה
  • גרידה מחצי לימון
  • 50 ג' חמאה מומסת
  • 5 גבעולי רברבר, חתוכים לקוביות
לשטרויזל:
  • 1/2 כוס (50 ג') שיבולת שועל רגילה (לא להכנה מהירה)
  • 3/4 כוס (100 ג') קמח מלא
  • 1 כוס (100 ג') אבקת שקדים
  • 100 גרם חמאה קרה
  • 1/2 כוס (100 ג') חמאה
  • 6 חלמונים
  • 160 ג' (כוס+2 כפות) סוכר
  • 90 מ"ל (1/3 כוס+ כף) שמנת מתוקה
  • 1 כוס קמח מלא
  • כפית אבקת אפייה
  • גרידה מחצי לימון
  • 50 ג' חמאה מומסת
  • 5 גבעולי רברבר, חתוכים לקוביות
לשטרויזל:
  • 1/2 כוס (50 ג') שיבולת שועל רגילה (לא להכנה מהירה)
  • 3/4 כוס (100 ג') קמח מלא
  • 1 כוס (100 ג') אבקת שקדים
  • 100 גרם חמאה קרה
  • 1/2 כוס (100 ג') חמאה
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבניות מאפינס קטנות.

שטרויזל- במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל היבשים. חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים ליבשים. מערבבים עד לקבלת בצק פירורי. שמים בקירור עד שהמאפינס מוכנים.

מכינים את המאפינס- במיקסר עם וו הקצפה, מקציפים את החלמונים והסוכר כ- 5 דק', עד שמתקבלת קציפה תפוחה ובהירה, מוסיפים את השמנת וממשיכים לערבל עד לאיחוד החומרים. מוסיפים בהדרגה את הקמח, אבקת האפייה וגרידת הלימון, בסוף מוסיפים את חתיכות הרוברב ומערבלים רק עד לאיחוד.

יוצקים את המסה לתבנית מאפינס , 3/4 גובה, מפזרים מעט רוברב מלמעלה, מפזרים מעל מעט מהשטרוייזל שהכנו קודם לכן ואופים במשך 50-60 דקות עד שקיסם נעוץ יוצא יבש והמאפינס משחימים.