מאפינס תירס

הם אווריריים, צבעונים מכילים פצצות קטנות של גריעני תירס מתוקים.
מושלמים לפיקניק, בראנצ' או ארוחת ערב קלה ולא רק לילדים!
מאפינס עם תירס סופר מתוק

מאת: רות אוליבר

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

זמן כולל: 45 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 15 מאפינס

כשרות: חלבי

רכיבים:
  • 5 כוסות גרגירי תירס סופר מתוק של חוות תקוע (מ 3 קלחים בערך)
  • 100 גרם עגבניות לחות קצוצות של חוות תקוע
  • 350 גרם (2.5 כוסות) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 2 כוסות חלב
  • 2 ביצים
  • 1 כוס גבינת צ'דר מגוררת
  • 1 כוס מיקס עשבי תיבול טריים קצוצים דק (כוסברה/ שמיר/ בזיליקום/ עירית/ פטרוזיליה)
  • 5 כוסות גרגירי תירס סופר מתוק של חוות תקוע (מ 3 קלחים בערך)
  • 100 גרם עגבניות לחות קצוצות של חוות תקוע
  • 350 גרם (2.5 כוסות) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 2 כוסות חלב
  • 2 ביצים
  • 1 כוס גבינת צ'דר מגוררת
  • 1 כוס מיקס עשבי תיבול טריים קצוצים דק (כוסברה/ שמיר/ בזיליקום/ עירית/ פטרוזיליה)
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס בנדיבות.

בקערה מערבבים היטב את כל החומרים היבשים: קמח, אבקת האפייה, מלח וסוכר.

בקערה נפרדת טורפים את החומרים הרטובים: חמאה, חלב וביצים.

מאחדים את הרביכים היבשים לרטובים ומערבבים רק עד לאיחוד.

מוסיפים את התוספות: עגבניות לחות קצוצות, גרעיני תירס, עשבי תיבול וגבינה ומערבבים היטב.

ממלאים את שקעי המאפינס ב 2/3 גובה ואופים 30-20 דקות עד להזהבה.

מצננים מעט, מחלצים ומצננים לחלוטין על רשת צינון.