זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
זמן כולל: 45 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 15 מאפינס
כשרות: חלבי
רכיבים:
- 5 כוסות גרגירי תירס סופר מתוק של חוות תקוע (מ 3 קלחים בערך)
- 100 גרם עגבניות לחות קצוצות של חוות תקוע
- 350 גרם (2.5 כוסות) קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית מלח
- 1 כף סוכר
- 100 גרם חמאה מומסת
- 2 כוסות חלב
- 2 ביצים
- 1 כוס גבינת צ'דר מגוררת
- 1 כוס מיקס עשבי תיבול טריים קצוצים דק (כוסברה/ שמיר/ בזיליקום/ עירית/ פטרוזיליה)
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס בנדיבות.
בקערה מערבבים היטב את כל החומרים היבשים: קמח, אבקת האפייה, מלח וסוכר.
בקערה נפרדת טורפים את החומרים הרטובים: חמאה, חלב וביצים.
מאחדים את הרביכים היבשים לרטובים ומערבבים רק עד לאיחוד.
מוסיפים את התוספות: עגבניות לחות קצוצות, גרעיני תירס, עשבי תיבול וגבינה ומערבבים היטב.
ממלאים את שקעי המאפינס ב 2/3 גובה ואופים 30-20 דקות עד להזהבה.
מצננים מעט, מחלצים ומצננים לחלוטין על רשת צינון.