מדלן ג'ינג'ר מסוכר

מאת: שף יאיר יוספי

רכיבים ל-12 מדלנים:
  • 120 גרם חמאה מומסת
  • 3 ביצים
  • 140 גרם סוכר חום
  • 125 גרם קמח
  • 1/2 שקית אבקת אפייה
  • 70 גרם נשיקות ג'ינג'ר חתוכות לקוביות קטנות
  • 120 גרם חמאה מומסת
  • 3 ביצים
  • 140 גרם סוכר חום
  • 125 גרם קמח
  • 1/2 שקית אבקת אפייה
  • 70 גרם נשיקות ג'ינג'ר חתוכות לקוביות קטנות
אופן ההכנה:

טורפים היטב את הביצים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר.

מנפים את הקמח ומערבבים אותו עם אבקת האפייה.

מוסיפים בהדרגה את הקמח המנופה לביצים תוך כדי טריפה, מוסיפים תוך כדי ערבוב את הג'ינג'ר המסוכר ואת החמאה המומסת הפושרת. מכסים ושומרים לילה במקרר.

מחממים תנור ל- 240 מעלות.

משמנים בעזרת מעט חמאה תבנית מדלין מתכתית,  זורים מעט קמח כדי למנוע הידבקות של המדלינים.

יוצקים כף גדושה מתערובת המדלינים לכל שקע בתבנית ואופים כ-15 דקות.

מוודאים שהמדלנים אפויים- נועצים קיסם במרכז המדלך. הקיסם צריך לצאת יבש ונקי מפירורים

מגישים בליווי תה עם חלב.