מוקפץ ירקות, פטריות מאי-טאקי וטופו

מאת: אסף מיזליס, "קפה לואיז"

רכיבים ל-4 מנות:
  • 1 חבילות פטריות מאי-טאקי, מופרדות
  • בצל בינוני/ 4 בצלצלי שאלוט, פרוסים
  • 1 גזר, חתוך לגפרורים
  • 1/4 כרוב לבן/סגול, פרוס דק
  • 200 ג' טופו, חתוך לקוביות
  • 1 חבילה נבטים סיניים
  • 3 גבעולי בצל ירוק, פרוסים
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות ריבה שיש בבית
  • מלח, פלפל

להגשה: בצל ירוק קצוץ

  • 1 חבילות פטריות מאי-טאקי, מופרדות
  • בצל בינוני/ 4 בצלצלי שאלוט, פרוסים
  • 1 גזר, חתוך לגפרורים
  • 1/4 כרוב לבן/סגול, פרוס דק
  • 200 ג' טופו, חתוך לקוביות
  • 1 חבילה נבטים סיניים
  • 3 גבעולי בצל ירוק, פרוסים
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות ריבה שיש בבית
  • מלח, פלפל

להגשה: בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה:

מחממים שמן בווק (או במחבת רחבה), מוסיפים שום, בצל וגזר ומקפיצים 3 דקות עד להתרככות. מוסיפים טופו ומקפיצים 2 דקות. מוסיפים פטריות, נבטים וכרוב ומקפיצים 2 דקות נוספות.

מוסיפים סויה, ריבה, בצל ירוק, מלח ופלפל, מקפיצים כדקה עד שהרוטב מצפה היטב את כל הירקות

מגישים בעיטור בצל ירוק קצוץ.