מרק ירקות, פטריות מאי-טאקי ואטריות אורז

מאת: רות אוליבר

רכיבים ל 10-8 מנות:
  • 2 חבילות פטריות מאי-טאקי מיובשות
  • 3-2 כפות שמן
  • 1 בצל או 3 בצלצלי שאלוט קצוצים
  • 5 גבעולי סלרי עם העלים חתוכים גס
  • 1 שורש סלרי חתוך לקוביות 1 ס"מ
  • 1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות 1 ס"מ
  • 1 כרשה חתוכה לפרוסות בעובי 2 ס"מ
  • 3 גזרים חתוכים לעיגולים בעובי 2 ס"מ
  • 3 בטטות קטנות חתוכות גס
  • 1/2 צרור שמיר חתוך גס
  • 1/2 צרור פטרוזיליה חתוך גס
  • 1 כפית כורכום או 2 כפיות שורש כורכום טרי
  • מלח
  • איטריות אורז
  • 2 חבילות פטריות מאי-טאקי מיובשות
  • 3-2 כפות שמן
  • 1 בצל או 3 בצלצלי שאלוט קצוצים
  • 5 גבעולי סלרי עם העלים חתוכים גס
  • 1 שורש סלרי חתוך לקוביות 1 ס"מ
  • 1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות 1 ס"מ
  • 1 כרשה חתוכה לפרוסות בעובי 2 ס"מ
  • 3 גזרים חתוכים לעיגולים בעובי 2 ס"מ
  • 3 בטטות קטנות חתוכות גס
  • 1/2 צרור שמיר חתוך גס
  • 1/2 צרור פטרוזיליה חתוך גס
  • 1 כפית כורכום או 2 כפיות שורש כורכום טרי
  • מלח
  • איטריות אורז
אופן ההכנה:

מפוררים את הפטריות ומפרידים מהשורש הקשה, מניחים בקערה, יוצקים מעל 1 ליטר מים רותחים ומניחים לפטריות להתרכך.

משרים את אטריות האורז במים עד לריכוך.

שמים שמן בסיר, מוסיפים את כל הירקות למעט עשבי התיבול, מערבבים ומטגנים 5-4 דקות עד שהירקות מתחילים להתקרמל. מוסיפים מעט מלח וכורכום, מערבבים, מוסיפים את הפטריות עם הנוזלים ועוד כליטר עד ליטר וחצי מים חמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה בינונית, מכסים באופן חלקי ומבשלים כ-30 דקות נוספות עד להתרככות הירקות. מוסיפים את האיטריות ומגישים.