

זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול/אפייה: 65 דקות
זמן כולל: 80 דקות
רמת קושי: קל
כשרות: חלבי
רכיבים לתבנית 25X25:
- פסטה קצרה מבושלת לפי הוראות היצרן
- חבילת פטריות יער
- חבילת פטריות שיטאקי
- חבילת פטריות פורטובלה
- 50 גרם חמאה
- 400 מ"ל שמנת מתוקה
- כוס חלב
- 350 גרם גבינה מגורדת (מיקס צ'דר, מוצרלה וצהובה)
- חופן עלי תרד טריים
- ½ כפית אגוז מוסקט
- מלח ופלפל לפי הטעם
- פרמז'ן לגירוד מעל
- עלים מ 2-3 ענפי תימין
- שתי כפות פרורי פנקו
אופן ההכנה:
במחבת עם מעט שמן זית מטגנים את הפטריות 4–5 דקות עד שמצטמצמות ומגירות נוזלים, מסננים ומצננים.
בסיר מחממים חמאה, חלב, שמנת, מיקס גבינות ותיבול עד שהכל נמס לקרם אחיד. מוסיפים את הפסטה שבישלנו עפ"י הוראות היצרן, הפטריות והתרד ומערבבים עד שהכל נטמע. מעבירים לתבנית לתנור, מפזרים מעל פרמז'ן, פנקו ותימין.
אופים בתנור על 180 מעלות כ־40 דקות עד שהמאפה שחום וזהוב
![]()
![]()







