ניוקי שמנת פטריות

בנוסף לפטריות, שנותנות כל אחת מרקם וטעם מיוחד, הוספתי לקט פטריות מיובשות לפסטה לאקסטרה טעם! לא לוותר!

מאת: בר פיירמן

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

זמן כולל: 30 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 4-3 מנות

כשרות: חלבי

רכיבים:
  • חבילת ניוקי

לרוטב:

  • 4 כפות חמאה
  • בצל לבן קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח פלפל לפי הטעם
  • 1 חבילת לקט פטריות מיובשות לפסטה
  • 1 חבילה בייבי מלך היער
  • 1 חבילה שי-מג'י
  • 1/2 כוס שמנת לבישול
  • חבילת ניוקי

לרוטב:

  • 4 כפות חמאה
  • בצל לבן קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח פלפל לפי הטעם
  • 1 חבילת לקט פטריות מיובשות לפסטה
  • 1 חבילה בייבי מלך היער
  • 1 חבילה שי-מג'י
  • 1/2 כוס שמנת לבישול
אופן ההכנה:

מבשלים ניוקי לפי הוראות היצרן ומסננים.

משרים חבילה אחת של פטריות מיובשות במים רותחים. לאחר רבע שעה מסננים מהנוזלים (שומרים את נוזלי ההשריה).

מחממים מחבת עם מעט שמן זית, חמאה ושום. מטגנים מעט את הבצל ומוסיפים את הפטריות המושרות. מטגנים עד להשחמה של הפטריות ומוסיפים את השמנת ומעט מנוזלי השריית הפטריות, מתבלים במלח פלפל ואגוז מוסקט, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מוסיפים את הטימין והניוקי ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם ונדבק לניוקי.

מגישים עם אקסטרה פרמז'ן בצד.