מרק בצלצלי שאלוט צרפתי

רכיבים ל 3-2 מנות:
  • 1 חבילת בצלצלי שאלוט פרוסים לפרוסות דקות ו- 3 בצלצלים פרוסים לרבעים
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • קורט אגוז מוסקט
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס יין לבן
  • 4 כוסות מים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית גדושה קורנפלור מומסת ב 4 כפות מים
לטופינג:
  • 2 לחמניות או חצי באגט פרוסים לפרוסות בעובי של 1.5 ס"מ.
  • 100 גרם גבינה קשה מגוררת
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 חבילת בצלצלי שאלוט פרוסים לפרוסות דקות ו- 3 בצלצלים פרוסים לרבעים
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • קורט אגוז מוסקט
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס יין לבן
  • 4 כוסות מים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית גדושה קורנפלור מומסת ב 4 כפות מים
לטופינג:
  • 2 לחמניות או חצי באגט פרוסים לפרוסות בעובי של 1.5 ס"מ.
  • 100 גרם גבינה קשה מגוררת
  • 3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:

מחממים שמן זית בסיר עמוק, מוסיפים את רבעי בצלי השאלוט, צורבים מכל הכיוונים ומוציאים מהסיר.

מוסיפים לסיר חמאה ואת בצלי השאלוט הפרוסים ומטגנים תוך כדי ערבוב כ- 5 דקות. מוסיפים מלח, פלפל, אגוז מוסקט ויין לבן ומבשלים על רתיחה לצמצום היין.

מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים תוך כדי ערבוב את הקורנפלור המומס. מבשלים על להבה נמוכה כ- 30 דקות.

מורחים את פרוסות הבאגט בשמן זית, מפזרים גבינה קשה, מניחים על כל פרוסה רבע בצל שאלוט שצרבנו ואופים על 200 מעלות כ-10 דקות עד להזהבה.

יוצקים לקעריות אישיות, מפזרים 2-3 רבעי שאלוט צרובים ומגישים עם פרוסות הבאגט.