זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול/אפייה: 45 דקות
זמן כולל: 60 דקות
רמת קושי: בינוני
כמות: 5
כשרות: פרווה
רכיבים:
• חבילת ברוקולי משפחתי
• חצי משום שלם (חותכים שום שלם ומשמשים בחצי)
• 1 בצל גדול חתוך לקוביות
• ⅓ כוס שמן
• כפית מלח
• ⅓ כפית פלפל שחור
• 3 כפות שמן זית
• 1 כרישה חתוכה
• 1 תפוח אדמה בינוני חתוך לקוביות
• 5 כוסות ציר עוף או ירקות
• חופן פטרוזיליה לעיטור
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות.
מניחים על נייר אפיה את הברוקולי, הבצל והשום. מתבלים במלח ופלפל, יוצקים מעל הירקות את שליש כוס שמן הזית ואופים 25 דקות עד שהירקות מזהיבים מעט.
בסיר, יוצקים 3 כפות שמן זית ומטגנים את הכרישה עד להזהבה, מוסיפים את תפוחי האדמה, הירקות שצלינו בתנור, לוחצים על השום ומוציאים את שיני השום מהקליפה.
מוסיפים את הציר ומבשלים רבע שעה עד שתפוחי האדמה מתרככים.
טוחנים עם מוט בלנדר את המרק עד לקבלת מרק קטיפתי.
ממשיכים לבשל עוד כ 5 דקות.
מוזגים לצלחת את המרק ברוקולי, מפזרים פטרוזיליה ומגישים עם קרוטונים.