מרק חומוס ושורש כורכום טרי

רכיבים ל-6 מנות:
  • 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים, מוקפאים (דוגמא סנפרוסט)
  • 8 כוסות מים
  • 1 כף שמן צמחי
  • 2 כוסות בצל/ בצלי שאלוט קצוצים
  • 2 כוסות עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות (אפשר מקופסת שימורים)
  • 8 שיני שום, כתושות
  • 1 פלפל חריף, קצוץ דק
  • 1/2 כוס עלי כוסברה, קצוצים דק
  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה, קצוצים דק
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • מיץ מליים/ לימון סחוט
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כף שורש כורכום טרי, מגורר
  • 1/2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, מקולף ומגורר
  • 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים, מוקפאים (דוגמא סנפרוסט)
  • 8 כוסות מים
  • 1 כף שמן צמחי
  • 2 כוסות בצל/ בצלי שאלוט קצוצים
  • 2 כוסות עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות (אפשר מקופסת שימורים)
  • 8 שיני שום, כתושות
  • 1 פלפל חריף, קצוץ דק
  • 1/2 כוס עלי כוסברה, קצוצים דק
  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה, קצוצים דק
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • מיץ מליים/ לימון סחוט
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כף שורש כורכום טרי, מגורר
  • 1/2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, מקולף ומגורר
אופן ההכנה:

לסיר מרק המכיל 8 כוסות מים רותחים מוסיפים את גרגירי החומוס ומבשלים עד לרתיחה.

בינתיים, מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל, שום ופלפל חריף עד שהבצל מזהיב קלות.

מוסיפים את תערובת הבצל המטוגן ושאר רכיבי המרק לסיר החומוס, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה.

מגישים בקערות עמוקות ומקשטים בעלה פטרוזיליה.