מרק פטריות הכי טעים שיש של אפרת ליכטנשטט

המרק פטריות שאמא שלי מכינה בחורף הוא ה-מרק שלה בה׳ הידיעה. זהו מרק עשיר עם טעם עמוק של פטריות ובצל.
הסוד של המרק: הביצים הטרופות שמוסיפים בסוף וגורמות לו להיות סמיך ומושלם.
אתם חייבים להכין אותו בחורף הזה.

רכיבים ל 8-6 מנות:
  • 4 כפות שמן
  • 3 בצלים גדולים קצוצים דק דק
  • 1 כרישה קצוצה דק דק
  • 1 גזר קצוץ לקוביות קטנטנות
  • 1 גבעול סלרי קצוץ דק
  • 1.5 כפיות מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 2 כפיות קמח
  • 2 חבילות פטריות שיטאקי פרוסות דק
  • 1 חבילת פטריות יער פרוסות דק
  • 1 חבילת פטריות שמפיניון מיובשות
  • 2 ביצים טרופות
  • 4 כפות שמן
  • 3 בצלים גדולים קצוצים דק דק
  • 1 כרישה קצוצה דק דק
  • 1 גזר קצוץ לקוביות קטנטנות
  • 1 גבעול סלרי קצוץ דק
  • 1.5 כפיות מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 2 כפיות קמח
  • 2 חבילות פטריות שיטאקי פרוסות דק
  • 1 חבילת פטריות יער פרוסות דק
  • 1 חבילת פטריות שמפיניון מיובשות
  • 2 ביצים טרופות
אופן ההכנה:

מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל והכרישה על אש בינונית-גבוהה תוך כדי ערבוב מתמיד, כ-30 דקות, עד שהם רכים ושחומים.

מוסיפים את הגזר והסלרי וממשיכים לטגן 20 דקות נוספות.

מוסיפים מלח, סוכר, פלפל וקמח ומערבבים היטב.

מוסיפים את הפטריות הטריות מאדים תוך כדי ערבוב כעשר דקות.

מוסיפים את הפטריות המיובשות ויוצקים מים רותחים עד לכיסוי פלוס 1 סנטימטר (מתקבל מרק סמיך ועשיר. למרק קל יותר ניתן להוסיף עוד מים), מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ- 45 דקות.

טורפים 2 ביצים בקערה קטנה, ואחרי שמכבים את הלהבה מתחילים להזליף את הביצים בזרם דקיק ואיטי לתוך המרק- ביד אחד מזלפים את הביצים וביד השנייה אוחזים במזלג וטורפים במרץ ובמהירות את הביצים על מנת שלא יהפכו לחביתה. נוצרים חוטים צהובים המעבים את המרק ומוסיפים לו חן וטעם מיוחד.
מעבירים לקעריות ומגישים.