כלים: אינגריד דברד
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35 דקות
זמן כולל: 45 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4-6 מנות
כשרות: פרווה\בשרי
רכיבים:
- כף שמן שומשום
- 2 כפות שמן רגיל
- 3-2 בצלצלי שאלוט
- 2 שיני שום קצוצות
- 2 קופסאות פטריות שיטאקי טריות קצוצות
- 1 ליטר מים/ ציר עוף/ ירקות
- 2 כפות סויה
- 2 עלי דפנה
- 1 חזה עוף מבושל קרוע לרצועות (אופציונלי)
- 2 ראשי באק צ'וי קצוץ גס
- חבילה כוסברה
- מלח, פלפל שחור גרוס
- איטריות מבושלות (עפ הוראות היצרן)
אופן ההכנה:
מחממים בסיר את השמנים מוסיפים בצלצלי שאלוט ומטגנים כ-7 דקות תוך כדי ערבוב עד שמתחיל להזהיב מעט. מוסיפים את השום והפטריות ומטגנים 5-4 דקות. מוסיפים את הציר, הסויה ועלי הדפנה ומבשלים כ-10 דקות (במידה ומוסיפים עוף מוסיפים אותו בשלב זה ומבשלים 3-2 דקות עד שיתחמם בלבד).
מוסיפים את הבאק צ'וי ומבשלים 2 דקות נוספות. מוסיפים את הכוסברה והאיטריות, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מכבים את הלהבה, ממתינים 5 דקות טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. ומגישים.